Knus de winter door met een gezellige woonkamer
27 oktober 2023 

Knus de winter door met een gezellige woonkamer

De herfst is in volle gang. De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden kouder. We willen er misschien nog niet aan geloven, maar de winter komt er langzaam aan. Gelukkig is de winter niet alleen maar ellende, het kan ook een gezellige en knusse tijd zijn, zeker wanneer je een fijne woonkamer hebt waar je lekker kunt cocoonen. 

Met wat dekentjes of een mooi vloerkleed rond is jouw woonkamer binnen no-time een stuk knusser. Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor een gezellige winterproof woonkamer.

Een vloerkleed voor warme voeten

Een vloerkleed fleurt jouw kale lege vloer direct een stuk op. De ruimte voelt direct een stuk minder koud en leeg, maar dit is niet alles: een vloerkleed voorkomt ook koude voeten in de winter. Kies een kleed dat past bij het kleurenpalet dat jij voor jouw woonkamer gekozen hebt. Een hoogpolig vloerkleed is lekker zacht aan je voeten en dus extra knus. Een laagpolig vloerkleed is ook geschikt om bijvoorbeeld meubels op te plaatsen.

Gordijnen

Hoewel je in de winter doorgaans minder last hebt van het licht, kunnen juist op de wat koudere dagen gordijnen een uitkomst zijn. Dikke, zware gordijnen brengen ten eerste sfeer en hebben ten tweede een isolerende werking, waardoor de warmte beter blijft hangen in jouw ruimte. Denk bijvoorbeeld aan dubbele plisségordijnen. Deze isoleren erg goed! Kies een mooie stof in een kleur die bij jouw interieur past.

Plaids en kussens

In de winter is het heerlijk om op de bank te kruipen met een kop thee en een boek en jezelf helemaal in te zwachtelen met fleecedekens en zachte kussentjes. Mooie plaids van fleece of wol zijn niet alleen lekker warm, maar brengen ook een zachte, verwelkomende sfeer in jouw huisje. Voorzie ook alle zitplekken in jouw huis van wat lekker zachte kussentjes.

Gezellige decoratie

Geef je woonkamer die winterse final touch met wat leuke decoratie. In de winter is het heerlijk om ‘s avonds wat kaarsjes aan te kunnen steken, dus investeer in wat mooie kandelaars en kaarsen. Geurkaarsen of wierook brengen extra sfeer. 

Totslot is het ook erg leuk om in de winter, wanneer het eerder donker wordt, te spelen met verschillende verlichtingsmogelijkheden. Gebruik niet alleen het grote licht, maar maak ook gebruik van kleine schemerlampjes in de hoek of op een tafel. Hang voor een extra knusse sfeer een lichtjesslinger aan de muur. Daar hoeft het echt nog geen kerst voor te zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?