Annick is met een vriendin die ze op onze website heeft leren kennen op vakantie geweest!
16 mei 2022 

Annick is met een vriendin die ze op onze website heeft leren kennen op vakantie geweest!

Wij spraken met Annick, een vrolijke dame van 34 jaar. Zij vertelde ons enthousiast dat ze een leuke groep meiden ontmoet heeft op VriendinnenOnline en zij noemt hen zelfs ‘de harde kern’. Daarnaast is ze zelfs al met 1 vriendin van de website op vakantie geweest! Wauw, wat te gek! Wij vroegen haar hoe ze op VriendinnenOnline te werk is gegaan en hoe ze dat ervaren heeft. 

Vraag: Waarom zocht je naar nieuwe vriendin?

Bijna 3 jaar geleden werd ik vrijgezel. Ongeveer een half jaar na dato begon de coronacrisis. Op verzoek van mijn beste vriendin MOEST ik Tinder gaan uitproberen, dat heb ik gedaan. Heb er vooral mooie verhalen voor mijn vriendin aan overgehouden waar we enorm om konden lachen, verder weinig goeds. Toen de periode kwam met versoepelingen kreeg ik steeds meer zin om leuke dingen te gaan doen. Alleen mijn beste vriendin is getrouwd en heeft kinderen en is daardoor wat minder flexibel en voelt die behoefte ook minder. Ik dacht, hoe kom ik aan vriendinnen in deze tijd als je nergens komt? Toen ik nog 8 was, had ik op de camping binnen een aantal uur een vakantievriendin. Zo werkt dat natuurlijk niet meer. En dus ben ik gewoon gaan googelen en kwam op VriendinnenOnline terecht. Heb wel eventjes getwijfeld, maar ik dacht ook: “Niet geschoten is altijd mis”

Vraag: Hoe ben je op VriendinnenOnline te werk gegaan?

Nadat ik een account had aangemaakt ben ik een beetje gaan rondkijken, kwam al snel bij een ‘groep’ uit met de naam: “Noord-Nederland 27-37jaar”. Ik heb me toegevoegd aan deze groep, er stonden veel berichten van meiden die zich voorstelden en vertelden wat ze zochten. Dat heb ik toen ook maar gedaan. Kreeg best veel reacties, dat stemde me positief want ik had er eerlijk gezegd heel weinig verwachtingen van.

Privé-bericht met uitnodiging

Op een gegeven moment kreeg ik een privé bericht dat er al een afspraak stond bij Kaap Hoorn in Groningen met een groep meiden, als het me leuk leek mocht ik aansluiten. Super leuk natuurlijk! Ik kreeg dat bericht op een donderdag en die zondag was het al zo ver, ik had niet zoveel tijd om erover na te denken, dus heb maar besloten te gaan, wat had ik te verliezen?

Mijn moeder zei: Gewoon gaan!

Ik vond het enorm spannend, ik had werkelijk geen idee wie er allemaal zouden komen en hoe ze eruit zagen. Zij zaten al een tijdje met elkaar in een whatsapp groepsapp en hadden wat profiel-foto’s van elkaar kunnen bekijken en er was wat contact geweest. Ik besprak dit met mijn moeder, eerste wat ze zei: “gewoon gaan, hartstikke leuk!”

Spannend…

Dus daar ging ik, richting Groningen. Daar aangekomen was het natuurlijk even zoeken, ik wist namelijk niet eens waar ik naar zocht. Ik had alleen een gezicht van de dame die mij een privé-bericht had gestuurd, maar die zag ik nergens. Ik zag wel een paar meiden (stuk of vier) bij elkaar staan en ben daar maar heen gelopen. Beetje vertwijfeld gevraagd of ze ook kwamen voor de afspraak via Vriendinnen-online en dat was gelukkig zo!

De allerbeste ‘date’ ooit!

Dit was echt de allerbeste ‘date’ die ik ooit heb gehad. We hadden rond 16:00 uur afgesproken, om 21:00 uur zaten we er nog steeds! Er waren al wel wat meiden afgehaakt, inclusief de organisator, zij die mij ook een bericht heeft gestuurd. Zij kwam erachter dat zo’n grote groep toch niet iets voor haar was en dat is natuurlijk prima. Ze heeft de rest wel bij elkaar gebracht.

Het schepte een band dat we er hetzelfde instonden

Wat ik erg leuk vond is dat alle meiden er net zo in stonden als ik. Dat ik via internet naar vriendinnen moest zoeken vond ik wel een beetje raar, kan ik dan niet meer op een normale manier vriendinnen maken? Wat voor ‘loser’ ben ik eigenlijk. Dat gevoel had bijna de hele groep, dat schepte een band! Het ging bij de rest ook net zo goed op Tinder als bij mij, ook dat schept een band, wat een verhalen, wat heb ik gelachen!

Samen op vakantie

Inmiddels is dit 9 maanden geleden en er is een ontzettend leuk groepje over gebleven, ik noem het even de ‘harde kern’ bestaand uit zes personen. Ik ben zelfs al een weekje naar Tenerife geweest met één van de zes. Zo goed klikt het met elkaar. We plannen regelmatig een dag om weer een leuke activiteit te doen maar het komt ook vaak voor dat we spontaan een zaterdagavond in de kroeg belanden. Dit is precies waar ik het voor deed en had van tevoren niet durven dromen dat het zo goed zou uitpakken.

vriendin-om-mee-op-vakantie-te-gaan

Vraag: Wat vind jij belangrijk in een vriendschap?

Wat ik belangrijk vind is dat je elkaar in je waarde laat en niet direct een oordeel klaar hebt. Dat is echt iets wat ik heb gevonden in deze groep. Mocht je even geen zin hebben en de afspraak afzeggen vindt iedereen dat prima.

Ik kan ook eigenlijk alles met ze bespreken, vertrouwen is er. Iedereen is anders en leeft z’n leven op een andere manier. Leven en laten leven! Daarnaast vind ik het belangrijk dat je met elkaar kan lachen en daar is bij ons geen twijfel over mogelijk.

Vraag: Heb je nog tips voor andere meiden?

Ga via de website op zoek naar een groep meiden en spreek er mee af! Niet teveel nadenken en gewoon doen, daar komen meestal de mooiste dingen uit voort.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Gigi
Door

Gigi

op 27 Oct 2022

Hoi, leuk initiatief, ik heb zeker interesse om lid te worden maar ik zie op de foto's die op de website staan weinig diversiteit. Hoe divers is jullie ledenbestand?

Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?