Dekens in huis

Lekker warm

De belangrijkste functie van een deken is natuurlijk de warmte die hij geeft. Leg een deken over je bed als je dekbed toch niet genoeg warmte biedt, kruip onder een dekentje op de bank als je een film gaat kijken of leg een dekentje over je schoot als je thuis achter de computer zit en koud wordt van het stilzitten. En wat dacht je van een dekentje in de auto voor je passagiers als je s nachts naar huis rijdt? Daar zijn ze vast blij mee.

Maak het zelf

Ben je nou goed in breien of wil je het wel leren? Dan kan je ook zelf een mooie deken maken als je een beetje geduld hebt. Zo heb je het ontwerp van je deken helemaal zelf in handen!

Bescherm het maar

Vervoer je wel eens breekbare spullen? Of moet er bijvoorbeeld wel eens een fiets in de achterbak van je auto? Dan komt een deken goed van pas, want een deken kan een voorwerp beschermen tegen viezigheid en breken. Heb je dus oude dekens? Gooi ze niet weg maar bewaar ze voor dit soort klusjes.

Gezellig & knus

Natuurlijk kan je kiezen voor een simpel dekentje, maar dekens zijn ook items waar je je huis mee kan stylen. Zoek exemplaren met mooie texturen, bijzondere patronen of leuke kleuren. Drapeer ze over je bed, hang ze over de leuning van de bank of presenteer ze leuk in een mand. Dat staat gezellig!

Doneer

Heb je nou toch wat dekens waar je vanaf wilt? Bel dan eens een dierenasiel bij jou in de buurt en vraag of je ze er blij mee kan maken. De kans is groot dat je ze ja zeggen. Breng ze even langs en je hebt weer een goede daad gedaan!

Gebruik jij al dekens om je huis te stylen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?