Beautyfeitjes: Het verschil tussen dagcrème, moisturizer en serum
17 november 2021 

Beautyfeitjes: Het verschil tussen dagcrème, moisturizer en serum

Er bestaan veel verschillende producten voor je huid en elke soort heeft weer zijn eigen functie. Maar wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen een serum, moisturizer en een dagcrème? Wij zetten ze op een rij voor je in onze rubriek met beautyfeitjes!

Serum

Als we het hebben over een serum, dan hebben we het over een olie dat onder de dag- of nachtcrème wordt aangebracht. Je kunt het dagelijks gebruiken na het reinigen van de huid en dus voordat je een crème op doet.

Het doel van een serum is je huid voorzien van vitaminen en antioxidanten, doordat het dieper in de huid kan doordringen dan een dagcrème of moisturizer. Het heeft een hoge concentratie aan huidactieve stoffen en omdat je veel soorten serums hebt, kun je hiermee specifieke huidproblemen aanpakken. Elk serum heeft zijn eigen functie.

Dagcrème

Eigenlijk zegt het woord het al, een dagcrème is een crème die je overdag aanbrengt. Je kunt het zien als een overkoepelende naam voor alle dagcrèmes die er zijn. Elke dagcrème heeft zijn eigen functie, zoals anti-huidveroudering, hydrateren of tegen een vette huid. In principe wordt er met een dagcrème altijd crème voor het gezicht bedoeld.

Daarnaast heb je ook de nachtcrème die, zoals de naam al zegt, bedoeld is om aan te brengen voor de nacht. Ook dit betreft een verzamelnaam voor diverse soorten crèmes.

Wat betreft de prijzen kunnen deze nogal uiteenlopen. Je hebt hele dure varianten van zelfs boven de €100,- of juist betaalbare varianten zoals bijvoorbeeld Nivea, die soms zelfs 1+1 gratis zijn. En alles wat daar tussenin zit. Op internet valt te lezen dat de werking niet veel van elkaar verschilt, maar daar durven wij geen uitspraken over te doen. Koop vooral iets waar jij je prettig bij voelt.

Moisturizer

Een moisturizer is eigenlijk een chique woord voor een (dag)crème. Met ‘moisturizen’ wordt het bevochtigen van je huid bedoeld. Eigenlijk kun je het zien als een hydraterende crème, doordat het een hoge waarde aan hyaluronzuur bevat.

Je kunt het dus zo zien; een moisturizer is een soort dag- of nachtcrème en heeft als doel het toedienen van vocht. Een andere type dagcrème kan dus een andere functie hebben. Het is dus afhankelijk van wat jij belangrijk vindt voor jouw huid. In principe gebruik je dus óf een dagcrème óf een moisturizer en niet allebei tegelijk.

Let op, met een moisturizer of dagcrème wordt de bovenste laag van je huid bereikt. Wil je je onderste laag van je huid voorzien van vitaminen en antioxidanten, dan moet je naar een serum kijken.

Hopelijk geeft dit artikel je meer inzicht in de wereld van huidverzorging. Lees hier nog 3 goede voornemens waar je huid je dankbaar voor zal zijn.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?