Inflatie? 4 tips om op alledaagse kosten te besparen
08 juli 2022 

Inflatie? 4 tips om op alledaagse kosten te besparen

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken met de inflatie. De prijzen stijgen flink en we merken het in onze portemonnee. Wil jij nou ook iets bewuster met je geld omgaan en kijken hoe je kunt besparen op de alledaagste dingen? Lees dan dit blog even. 

Telefoonabonnement

Een abonnement op internet of telefoon hebben we eigenlijk allemaal wel. En eerlijk gezegd, wij zouden ook niet zonder kunnen. Maar daarom is het wel slim om je abonnement te vergelijken met de andere aanbieders. Een sim only abonnement van Ben is bijvoorbeeld weer goedkoper dan andere telefoonabonnementen. Ook overstappen of je abonnement na afloop van de periode opnieuw afsluiten helpt vaak in het drukken van de kosten. 

Boodschappen

Note to self, met boodschappen valt vaak een hoop te besparen! Ga geen boodschappen doen als je honger hebt, dan stop je vaak toch nog net iets extra’s in het karretje (guilty, ahum). Maak vooraf een lijstje en houd je daaraan. Ook heb je per categorie meerdere prijsklasses, waarbij de goedkoopste meestal onderin het schap staat. 

Het loont ook enorm om de aanbiedingen in de gaten te houden, duurdere dingen als wasmiddel, shampoo, deodorant hebben eigenlijk eens in de zoveel tijd een 1 + 1 gratis actie. Dat is altijd het moment om wat extra in te kopen.

‘Gratis kleding’

Heb je nieuwe kleding nodig? Dan is dit natuurlijk het moment om te shoppen (hello sale!), maar nog goedkoper is het zoeken naar kleding via Vinted. Wij zijn fan! Het is zo’n leuke manier van nieuwe en aparte dingen vinden, maar ook om te verkopen en we houden van de circulaire gedachte.  

Hoe pakken wij dat aan? We gaan zelf door onze kledingkast heen om te kijken wat we niet meer dragen. Die kleding verkopen we op Vinted en dit tegoed laten we in het account staan. Van dat tegoed kun je dan weer nieuwe dingen kopen en zo voelt het alsof je gratis kan shoppen  Ook handig, hierbij nog wat tips om veelvoorkomende fouten tijdens het shoppen te voorkomen!

Laat de auto vaker staan

Waarschijnlijk de minst populaire tip, maar het helpt hier wel: Vaker op de fiets gaan ipv met de auto. Natuurlijk is voor sommige mensen de auto onvermijdelijk, maar als het even kan dan is een stukje fietsen eigenlijk harstikke lekker en nog gezond ook. En met de bezineprijzen die sky high zijn, loont het ook zeker voor je portemonnee. 

Wat is jouw favoriete bespaartip? Deel hem hieronder zodat we elkaar kunnen inspireren!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?