Met vriendinnen in Utrecht uit: 7 tips!
10 juli 2024 

Met vriendinnen in Utrecht uit: 7 tips!

Het is heerlijk om zo nu en dan een dagje weg te gaan met vriendinnen en samen nieuwe dingen te ontdekken. Dan kun je er maar beter zeker van zijn dat je er alles uithaalt wat erin zit. Wij hebben voor jullie een lijstje gemaakt met leuke dingen in Utrecht (stad), die in ieder geval de moeite waard zijn! 

1.    Winkelen in de Twijnstraat

Van modezaken naar interieur, tot mooie kaartjes en heerlijke lunch, de Twijnstraat heeft het allemaal. In deze pittoreske straat kun je alle grote winkelketens ontlopen, de boetiekjes die je er vindt zijn niet alleen super leuk, maar ook nog eens uniek. Leuk feitje: In deze straat wordt al sinds de dertiende eeuw volop gewinkeld, wat het de oudste winkelstraat van Utrecht maakt.

2. Workshop schilderen

Houden jullie van creatieve uitjes? Dan zijn er meerdere plekken waar je een schilderworkshop kunt boeken. In het Grachtenatelier kun je diverse workshops boeken, zoals Bob Ross schilderen, Action Painting of dieren boetseren. Of bij de Artpub kun je dikke dames schilderen of zelfs een naaktmodel boeken.

3.    Stadswandeling

Ben je gek op cultuur, maar slenter je liever niet door de zalen van een museum? Aarzel dan zeker niet om deel te nemen aan een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Dit is natuurlijk niet helemaal gratis, maar je kunt ongelofelijke mooie dingen zien die je in je eentje anders helemaal gemist had en bovendien: van een goede gids kun je zoveel leren! Onze aanrader? De Mooi Utrecht Tour van Greetings from Utrecht.

4.    Borrelen op het Neude

Het Neude is een werkelijke horeca hotspot in het centrum van Utrecht en zelfs in deze tijd ligt het niet op zijn gat. Alle cafés rondom het plein hebben heerlijke terrassen buiten. Zeker even langsgaan tussen het rondwandelen door.

5. Escape Room

Houden jullie wel van een echte activiteit en van actie? Je kunt op meerdere plekken in het centrum een escape room boeken. Hoe leuk is dat?! Heel benieuwd of jullie eruit gaan komen! En net buiten het stadscentrum ligt de Prison Escaperoom, deze schijnt ook gaaf te zijn.

6.    Bioscoop springhaver

De Springhaver is eigenlijk alles wat je van een bioscoop kunt wensen. Alles is hier te zien, van actuele film tot klassiekers en balletvoorstellingen. En dan is er ook nog een knus café met een goede kaart voor zowel eten als drinken, wat wil een mens nog meer!

7.    Centraal Museum

Een echte klassieker en terecht. Het Centraal Museum heeft voor ieder wat, het is een uitgelezen plek om een beetje te banjeren, kletsen en honderden jaren Utrechtse kunst tot je te nemen. Er komen elke keer nieuwe exposities dus kijk vooraf even welke je aanspreekt. En vergeet niet te reserveren.

Veel plezier!

Zoek je vriendinnen in Utrecht en omgeving? Kijk dan eens op onze website, die speciaal opgezet is voor vrouwen om nieuwe mensen in de buurt te leren kennen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?