5x veel voorkomende fouten die we maken tijdens het shoppen!
13 januari 2019 

5x veel voorkomende fouten die we maken tijdens het shoppen!

Verkeerde ‘pas-kleding’ aan hebben

Je gaat een middagje shoppen, maar je hebt thuis helemaal niet nagedacht over wat je aan hebt. Zo loop jij met een veel te dikke trui in die winkels te zweten (te warm!), heb je hakken aangetrokken (pijn in je voeten!) en mis je een hemdje voor het passen. Gewoon niet handig.

Een simpele zwarte broek met zwarte platte schoenen of leuke sneakers zijn vaak handig om andere kleding mee te kunnen combineren. Zo kun je alle kanten op. Doe ook een topje onder je kleding aan, waar je in een pashokje makkelijk iets overheen aan kunt trekken. Zo ben jij helemaal pas-proof!

Kopen omdat het sale is

Shoppen is de sale is super aantrekkelijk omdat je leuke items tegen een laag prijsje kunt scoren. Toch is het gevaar hierbij dat je dingen gaat kopen die je helemaal niet nodig hebt of niet heel leuk vindt. Uiteindelijk geef je toch meer geld uit dan de bedoeling was. Dus bedenk voordat je de uitverkoop bezoekt waar je naar op zoek bent en ga gericht op pad.

Niet passen

Er staat een lange rij voor de pashokjes en je hebt geen zin om te passen. Heel herkenbaar! Met het idee ‘het zal wel goed zitten’, reken je hem uiteindelijk af. Eenmaal thuis blijkt dat het toch niet helemaal mooi zit.. balen!

Te kleine maat kopen

Een kledingstuk kopen die net iets te krap zit, maar in het kader ‘ik wil toch nog een kilo of 2 afvallen’ neem je hem toch mee. Gelijk een stok achter de deur om die kilo’s kwijt te raken, denk je. End of the story val je nooit af en blijft dat item onaangeraakt in je kast hangen.

Zesjes-kleding kopen

Ken je dat, dat je kleding koopt omdat het ‘wel leuk is’. Een zesje zeg maar. En zo stapelt de kleding zich in je kast op die je wel prima vindt, maar waar je niet laaiend enthousiast over bent. Zonde! In het kader van ‘ontspullen’, is het wellicht een idee om alleen items in je kast te hebben die je echt heel leuk vindt.

Een tip! Vraag je dus bij elke aankoop af: “Wil ik dit het liefst vanavond al aandoen en word ik daar heel blij van?” Is het antwoord ‘ja’, dan weet je dat het een goede keus is. Maar als het antwoord nee is, dan moet je hem toch maar terughangen. Als je namelijk alleen maar kleding koopt die je cht heel leuk vindt, dan hoef je ’s ochtends ook niet zo lang te dubben wat je aan moet trekken. Bovendien is bewust consumeren goed voor het milieu en voor je portemonnee!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?