Zo wordt stofzuigen leuk!

Ben je net lekker op dreef, moet je het snoer uit het stopcontact halen omdat je snoer te kort is. Onze grootste frustratie tijdens het stofzuigen. Daarnaast is het een onhandig ding om de trap op en af te tillen. Daarom stonden wij te springen van enthousiasme toen de Dyson Digital Slim DC62 bij ons bezorgd werd.

Het eerste wat opviel was het kleine maar vooral zeer lichte pakketje. Hier kon toch onmogelijk de stofzuiger in zitten? Ze waren vast een doos vergeten. Maar niets was minder waar. We maakten de doos snel open en alle onderdelen zaten erin. En wauw, wat een gave kleur. Deze versie de DC62 animal is paars! Wat wil een vrouw nog meer? Licht van gewicht, een mooie kleur en geen snoer! Nu zijn capaciteiten nog testen natuurlijk!

Volgens Dyson zuigt deze stofzuiger met zijn krachtige V6 motor vuil en stof net zo goed op als een gewone stofzuiger. Het systeem werkt met 2 Tier Radial cyclonen: 15 cyclonen werken parallel verdeeld over twee lagen om fijnstof op te nemen. Dyson ingenieurs zorgden ervoor dat de lucht gelijk door de cyclonen stroomt, de luchtwegen zijn zo ontworpen om een constante centrifugaalkracht te garanderen en stof efficint te scheiden.

Weg met stof en vuil: een nieuw ontwikkelde vloerzuigmond verwijdert stof en vuil van elke ondergrond. Koolstofvezelborsteltjes heffen de statische lading van vuil en stof op, dat anders op harde vloeren blijft plakken. Nylon borsteltjes zorgen ervoor dat hardnekkig vuil gemakkelijk van tapijten wordt verwijderd.

Test

We nemen de proef op de som en testen de Dyson DC62 voor jou. We moeten 20 minuten kunnen stofzuigen met een volledig opgeladen batterij. Nou binnen 20 minuten moeten wij ons huis (welke een beneden verdieping, 1e etage en zolder telt), wel kunnen stofzuigen.

We beginnen met de keuken waar elke ochtend, druk alle boterhammen voor onszelf en de kids worden gesmeerd, dit resulteert altijd in een zee van broodkruimels op de grond. Ook de kerstboom welke inmiddels is opgetuigd, heeft al wat naalden laten vallen. De Dyson heeft er geen moeite mee en zuigt alles moeiteloos op. Ook boven op de kasten kan ik nu makkelijk de stof weghalen, door de steel ertussen uit te halen, krijg ik een verkorte steel waardoor ik nu moeiteloos al het stof wegzuig. Met die ouderwetse stofdoeken, had ik het idee dat de stof alleen maar verspreid werd. Nu is het echt schoon. Natuurlijk kan je deze verkorte steel ook op de trap of voor de auto gebruiken.

(op deze foto zie je de opgezogen kerstboomnaalden)

Ook onze inloopmat welke altijd vol zit met vuil en modder van de kinderschoentjes werd mooi schoon zonder tien keer over de mat te hoeven gaan.

De stofzuiger is trouwens erg licht van gewicht en je duwt hem makkelijk vooruit. De overige verdiepingen hebben we ook nog binnen de 20 minuten kunnen redden. En dit allemaal zonder gevloek op snoeren die te kort waren! Kijk zo wordt stofzuigen weer leuk!

Na het stofzuigen hang je de stofzuiger in zijn oplaadstation waar hij 3,5 uur nodig heeft om weer volledig op te laden!

Naast de gewone zuigmond zitten er nog een aantal kleine toebehoren bij om de stofzuiger nog beter te kunnen gebruiken om op alle moeilijke plekken te komen.

Must have

Dus als ik je een tip mag geven. Schrijf deze stofzuiger op je verlanglijstje, misschien nog voor de kerst en anders voor je verjaardag of moederdag want dit is must have voor iedere vrouw. Maar ik weet zeker dat de mannen hier ook blij van worden en sneller de stofzuiger uit de kast zullen pakken.

Dyson Digital Slim adviesprijzen:
DC62 Digital Slim: 449
DC62 Up Top: 449
DC62 Animal: 449

Kijk voor verkooppunten bij jou in de buurt op Dyson.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?