Zo word je een professionele thuiskok
12 maart 2018 

Zo word je een professionele thuiskok

Veel kruiden

Lekker eten maken valt of staat natuurlijk met goede ingrediënten en lekkere specerijen. Allereerst moet je de pakjes en zakjes wegdoen en zelf de smaakmakers gaan toevoegen. Veel lekkerder en ook nog eens gezonder! Zorg daarom dat je veel diverse kruiden in huis hebt (gedroogde kruiden uit een potje, de verse kun je kopen wanneer je deze nodig hebt), dan kun je ze toevoegen waar nodig. Welke kruiden lekker zijn per gerecht leer je vanzelf door veel verschillende recepten te maken.

Oefening baart kunst

Om goed te leren koken, moet je veel oefenen en regelmatig in de keuken staan. Je zult zien dat je er vanzelf feeling voor krijgt en uiteindelijk leert welke kruiden bij welke keuken of type gerechten horen. Begin met koken uit receptenboeken of (nog makkelijker!) aan de hand van YouTube filmpjes. Wij vinden de recepten van Pauline’s Keuken heel lekker en toegankelijk.

Goede apparatuur

Wanneer je de juiste apparatuur in huis hebt, dan kun je beter en sneller koken. Mooie keukenapparatuur ziet er niet alleen mooi uit (waardoor je je direct al een keukenprinses voelt), maar het maakt het allemaal net wat eenvoudiger.

Handige musthaves zijn een mooie grote oven (deze heteluchtoven is speciaal voor de horeca gemaakt, maar daardoor geschikt voor serieus kokenwerk), een Quooker (kokend waterkraan) zodat je snel kokend water hebt voor groente, aardappelen, pasta, rijst, een grote kookplaat met 4 of 6 pitten, eventueel een grillplaat die je erbij kunt pakken voor feestjes of met een groep eters en een lekkere vaatwasser om het geheel weer snel op te ruimen. We snappen dat het luxe is (voor ons zelf ook nog steeds op het verlanglijstje), dus kijk vooral wat past bij jouw wensen en situatie.

Maaltijdboxen

Ben jij nou niet zo heel handig in de keuken, maar vind je het wel belangrijk om gezond en afwisselend te eten? Dan kun je een maaltijdbox eens overwegen. Er zijn er tegenwoordig zoveel, dus je kunt zelf kijken welke het beste bij je past. Zo maak je praktisch elke dag iets anders en leer je vanzelf nieuwe gerechten koken. Bij Hello Fresh, Marley Spoon, Allerhande, Eko Menu kun je zelf uit een aantal recepten kiezen, waarvan de ingredieneen van Eko Menu ook nog eens biologisch zijn. Dus voor elk wat wils!

Wat is jouw tip om een echte keukenprinses te worden?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?