Zo maak je jouw vliegreis comfortabel
02 augustus 2017 

Zo maak je jouw vliegreis comfortabel

Binnen de maximale kilo’s blijven

Tegenwoordig mag je bij veel maatschappijen 10 kilo handbagage mee en je mag het naast je koffer meestal nog gratis inchecken ook als je dit wilt. Hiermee voorkom je dat je mega veel kilos bij moet boeken en dus bespaar je op de kosten van je ruimbagage. Check vooraf gewoon even met de maatschappij waarmee je vliegt hoe de incheckregels zijn.

Alleen handbagage

Daarnaast is reizen met alleen handbagage natuurlijk nog comfortabeler, want dan kun je direct naar de gate lopen en hoef je ook op je bestemming niet op je bagage te wachten. Dus alleen reizen met handbagage zouden wij je adviseren voor een weekendje weg. Ga je langer? Wees dan creatief met de extra kilos handbagage die je naast je ruimbagage mee mag nemen.

Oren

Heb je last van je oren tijdens het vliegen? Dan zou het kunnen helpen om te kauwen op een kauwgum. Vooral bij het opstijgen en landen is dit een fijn hulpmiddel. Je hebt ook speciale oordopjes voor het lawaai in het vliegtuig, dus als je daar niet goed tegen kan of even lekker rustig wilt slapen, dan zou je deze kunnen aanschaffen.

Ogen

Zeker mensen die lenzen dragen merken dat de lucht in een vliegtuig zeer droog is en dus je ogen uitdrogen waardoor deze gevoelig worden. Als je een bril naast je lenzen hebt, dan adviseren we je die in het vliegtuig op te doen. Daarnaast is het ook handig voor iedereen om oogdruppels mee te nemen. Zeker tijdens een lange vlucht kan dit zeer aangenaam zijn.

Kleding

Wat trek je aan tijdens de vlucht? Vlieg je lang? Dan kiezen wij toch echt voor een joggingbroek, t-shirt en een vest voor als het koud wordt. Maar ook op korte vluchten is het lekker om geen strakke broek om je lichaam te hebben en je vest kun je altijd gebruiken als dekentje. Kies ook voor makkelijke schoenen, deze kun je tijdens de vlucht evt. makkelijk uit en aandoen en ook bij de security is dit prettig.

Vermaak

Neem een goed boek mee, waar je lekker in kunt duiken. Als je helemaal in je verhaal zit, dan gaat de reis een stuk sneller. Je kunt ook leuke spelletjes of muziek op je ipad of telefoon installeren, een tijdschrift lezen of wat van je afschrijven in een notitieboek. Kies vooraf voor ontspanning die helemaal bij jou past!

Headset

In een vliegtuig krijg je vaak oordopjes voor de tv, maar deze zijn kwalitatief meestal niet heel erg goed. Daarom adviseren wij je om een eigen headset mee te nemen. Als het even kan dan schaf je een koptelefoon aan die geluidswerend is, deze reduceert omgevingsgeluid waardoor je geen last van andere mensen of huilende kinderen.

Slapen

Een vliegreis gaat het allersnelst als je een aantal uur kunt slapen. Neem daarom een slaapmasker mee om het licht te weren en een klein (opblaasbaar) kussentje waar je tegenaan kunt liggen. Ben jij niet zo’n goede slaper? Een slaappilletje kan hierbij je beste vriend zijn!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?