Zin in! Overzicht kerstmarkten 2018
07 december 2018 

Zin in! Overzicht kerstmarkten 2018

Kerststad Valkenburg

Valkenburg wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een echte kerststad, waarbij er unieke samenwerkingen zijn ontstaan voor bijzondere kerstactiviteiten zoals 2 ondergrondse kerstmarkten in grotten, een Christmas parade, een culinaire wandeling en diverse andere activiteiten zoals winterwonderland en een verlichte kabelbaan. Zoveel te doen, kijk even op de site wat aansluit bij jouw wensen!

Locatie: Valkenburg
Datum: 16 nov – 6 jan

Kerstmarkt Maastricht

Ieder jaar komen er een kleine miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van magisch Maastricht. Het centrum is prachtig versierd en je vindt er het huis van de kerstman. Verder is er een (overdekte) schaatsbaan, kersttreintje, een reuzenrad en reuzenglijbaan, vele kraampjes waar je kunt shoppen en vele lekkernijen kunt vinden.

Locatie: Maastricht (Vrijthof)
Datum: 1 dec – 31 dec (10u-24u, behalve op feestdagen andere tijden)

Zweedse kerstmarkt Groningen

In Groningen wordt dit jaar weer de Zweedse kerstmarkt georganiseerd in de voormalige Suikerfabriek. Deze kerstmarkt is anders dan de meeste kerstmarkten, er is hier veel aandacht voor Scandinavisch design, er zijn kerstkoren aanwezig en je kunt er lekker eten en borrelen. Je dient hiervoor wel een kaartje te kopen 6,-.

Locatie: Suikerfabriek, Groningen
Datum: 8-9 dec (10u-17u)

Kerstmarkt Haarlem

Dit jaar viert de Haarlemse kerstmarkt, met maarliefst 350 kramen, haar 25-jarig jubileum. Rondom de Grote Markt klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties.

Locatie: Centrum Haarlem
Datum: 8 dec (10u – 19u) 9 dec (10u – 18u)

overzicht-kerstmarkten

Knus Utrecht

In Utrecht kun je dit jaar wederom naar Knus, dat je maar liefst 7 verschillende markten in n weekend brengt verspreid over het centrum. Er staan allemaal leuke kraampjes waarbij je heerlijk kunt struinen, eten en borrelen, daarnaast zijn er 5 huiskamers met muziek, theater en literatuur. Genoeg te doen dus!

Locatie: Centrum Utrecht
Datum: 14, 15 en 16 dec

Drijvende kerstmarkt Leiden

De kerstmarkt in Leiden trok vorig jaar maar liefst 140.000 bezoekers en ook dit jaar wordt er een heus winterdorp gebouwd met 84 kramen. Verder is er een ijsbaan, live entertainment (met Jan Smit, Gerson Main, Woodstick en Ren van Kooten met zijn band ‘Shifting Daylight’ en vele kerstkoren) en een nostalgische kermist. We like!

Locatie: De Nieuwe Rijn, Leiden
Datum: 14-25 dec (12u – 21u)

Royal Christmas fair Den Haag

In het historisch centrum van Den Haag vind je dit jaar een leuke kerstmarkt met 80 kerstpagodes, een kindermarkt, gluhwein, een cultureel programma en als klap op de vuurpijl een heuse kerstman!

Locatie: Centrum Den Haag
Datum: 14-23 december (12u-21u)

Sissyboy Kerstmarkt Amsterdam

Sissy-Boy neemt je dit jaar mee in de ultieme kerstwereld met als thema ‘Journey of Wonders’. Dit betekent heel veel kerstballen, kerstoutfits, heerlijke livemuziek en warme chocomel met slagroom. Deze editie met nog veel meer homeland, fashion en accessoires dan voorheen.

De ultieme plek om je kerstcadeaus in te slaan in hip Amsterdam-Noord.

Locatie: Aambeeldstraat 34, Amsterdam-Noord
Datum: 15 december (10u-17u)

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?