Zin in een leuke beroepentest?!
13 augustus 2019 

Zin in een leuke beroepentest?!

Toch begrijp de behoefte aan testen ook weer wel. Zelf vind ik het eerlijk gezegd ook wel leuk om af en toe een testje in te vullen en te kijken of ik hoogsensitief, introvert of perfectionistisch ben en meer van dat soort dingen.

Loopbaantest

Nu kwam er pas een nieuwe loopbaantest voorbij, dus ik was nieuwsgierig. Een test van 5 minuten om te achterhalen welke persoonlijkheidskenmerken je hebt en welke beroepen erbij passen. Wie wil dat nou niet?
Meteen maar even uitgeprobeerd natuurlijk. Bij deze test moet je steeds kiezen uit twee beroepen of twee soorten taken. Heel eenvoudig en na een paar minuten kun je naar het resultaat.

En wat kwam er bij mij uit aan passende beroepen? Leerkracht en loopbaanadviseur. Tsja..

Leuk en informatief

Wat wel handig is, is dat je vervolgens op die beroepen kunt klikken en er dan meer info verschijnt over bijvoorbeeld het gemiddelde jaarsalaris, welke opleiding je ervoor nodig hebt, welke vacatures er zijn en hoe groot de kans op robotisering is. Alles bij elkaar toch leuk om te doen, informatief en grappig om te zien wat er uit zo’n vrij simpele test te halen is.

Zelf proberen?

Ben je benieuwd en wil je zelf de test ook doen, klik dan hier voor de gratis beroepskeuzetest en kijk of het je nog nieuwe inzichten oplevert.

De kans op robotisering bij het beroep van loopbaanadviseur blijkt 1% te zijn, dus ik zit voorlopig goed! Ik ben benieuwd wat er bij jou uit komt. Laat het hieronder weten als er bij jou iets leuks, verrassends of juist heel voor de hand liggends uitkwam.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?