Dit recept bestaat uit twee delen: het yoghurtijs en de frambozenswirl. Met onderstaande ingredinten heb je genoeg voor 1 liter ijs.
Benodigdheden
- Bak die in de vriezer kan
- Mengkom
- Staafmixer
- Steelpan
- Lepel
Ingredinten:
Yoghurtijs
- 400 ml magere yoghurt
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 300 gram frambozen
- 3 theelepel limoensap
- 180 gram suiker
- 66 ml water
- Evt. hoorntjes of bekers
Het yoghurtijs
Begin met net kloppen van de slagroom tot vla dikte. Meng hier ook de suiker doorheen en giet daarna de yoghurt erbij. Zorg dat alles goed gemengd is en schenk de helft alvast in de bak die straks de vriezer in gaat. Zet de rest even opzij
De frambozenswirl
Voor dit recept kan je zowel verse als bevroren frambozen gebruiken. Gebruik de staafmixer om ze allemaal fijn te malen samen met het limoensap. Doe in de steelpan de suiker en het water en laat dit koken. Belangrijk is dat je dit niet roert! Laat het mengsel zon 10 minuten koken, maar let op dat het niet van kleur veranderd. Doe alle frambozen erbij en meng alles goed door.
Giet de helft van de frambozen bij het yoghurtijs, daarbovenop het laatste yoghurtijs en maak dit af met de rest van de frambozen. Het fijne aan dit recept is dat je er nu geen omkijken meer naar hebt. Dit ijs hoeft niet zoals vele elk half uur doorgeroerd worden. Dan zou je zelfs de swirl kwijtraken en wordt het gewoon frambozen-yoghurtijs. Na een paar uur, zon 5-6 in de vriezer, is je ijs klaar en kan het opgeschept worden in schaaltjes, ijshoorntjes of zo uit de bak gesnoept worden!