Wil je ander werk? Deze stappen kun je in deze onrustige periode alvast zetten!
31 mei 2020 

Wil je ander werk? Deze stappen kun je in deze onrustige periode alvast zetten!

Ben jij toe aan een nieuwe baan? Vind jij het spannend om te wisselen van werk en blijf je het voor jezelf uitstellen? Ga op onderzoek uit om er achter te komen waar jouw werkgeluk ligt!

Uitstellen en blijven hangen

Je denkt denkt straks, later, volgende week, na Corona, volgend jaar dan ga ik echt werk maken van een nieuwe baan. En daardoor blijf je uitstellen, je blijft hangen in dingen die je niet heel graag wilt doen. Je geeft zaken voorrang die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn en daardoor richt je je op meer i.p.v. minder doen.

Daarbij ga je je zorgen maken over dingen die zouden kunnen gebeuren. Hierdoor gaan je gedachten in je hoofd nog meer malen en voordat je het weet pieker je de hele dag door. En krijg je lichamelijke klachten zoals een stijve nek, slecht slapen en hoofdpijn.

Niemand weet hoe het precies gaat verlopen

Natuurlijk is het spannend, verandering roept altijd angstige gevoelens op. Waardoor je juist of achterover gaat leunen en niks doet of denkt dat je van alles nu meteen moet doen en je als een malle op zoek gaat naar iets anders.

Toch is het goed om in jouw eigen tempo wel aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Want ontwikkeling en onderzoeken wat je wel wilt helpen je verder. Gebruik daarom deze tijd om te investeren in jezelf, te onderzoeken waar je energie van krijgt, wat interesseert en welke stappen je zou kunnen gaan zetten naar een ander werk.

Schrijf voor jezelf daarom echt een week lang op

  • Welke dingen gaven me vandaag energie
  • Welke dingen interesseren me
  • Waar ben ik gewoon echt goed in (wat kost mij weinig energie, waar een ander moeite voor moet doen)

Ik weet zeker dat dit een positief en heel mooi rijtje voor jou wordt. En ga vanuit daar verder kijken. Mocht je nog wat hulp kunnen gebruiken dan mag je ook altijd mijn gratis werkboek Grow So You Can Flow downloaden.

En terwijl je bezig bent met deze vragen, zet dan van te voren eerst een lekkere kop koffie of thee. Zodat je er echt een moment voor jezelf van maakt! Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?