Welk verhaal vertelt jouw interieur?
24 april 2019 

Welk verhaal vertelt jouw interieur?

Als je de term erfgoed opzoekt kom je erachter dat het een veel bredere en mooie betekenis heeft, namelijk: de term erfgoed wordt toegekend aan zaken die mensen waarderen, zich mee identificeren en willen bewaren voor toekomstige generaties (bron: wikipedia).

Sfeer en karakter

Voor mij staat erfgoed voor iets dat ‘oud’ en eigen is en een ‘verhaal’ vertelt. Dus erfstukken, bijzondere meubels, het kastje van oma, kunst, servies en accessoires of bijvoorbeeld een oude schouw vind ik ook erfgoed. Deze objecten met een verhaal wil je toch voort laten leven in jouw interieur!? Dat verhaal vertelt iets over de historie van het object en iets over jou, want jij hebt het in huis. Het combineren van stijlen en oude en nieuwe meubels en accessoires in huis is voor mij [in mijn huis] een must. Erfgoed in huis dus ook, omdat het sfeer en karakter geeft en een verhaal vertelt.

fruitkist-interieur

Een kookwekker en fruitkistje van opa

Mijn beide opa’s waren ondernemers. De n had een bakkerij en de ander een overhemdenfabriek en een biologische moestuin. Hoe leuk is het om spullen uit die tijd en van dierbaren in je interieur te combineren. Zo gebruik ik de kookwekker van opa Filius nog steeds en pronkt een kistje van mijn andere opa als mijn tv kastje. En een echte eyecatcher is de oude Filius bakkerskist. Oude elementen gecombineerd met nieuwe geeft je huis persoonlijkheid en karakter. Ook heb ik spullen staan van mijn oudtante, oma en zelfs overgroot oma. Soms met een likje verf of een extra schroefje, maar vaak gewoon het origineel.

Het hoeft trouwens niet altijd uit je eigen familie te komen. Ook bij de kringloop of via marktplaats kan je bijzondere objecten vinden. Vaak weet je dan alleen het achterliggende verhaal niet. Maar ach.. dan verzin je er toch zelfs iets leuks bij!

Heb jij ook erfgoed in huis?

Veel mensen hebben wel een of meerdere dingen in huis staan die een verhaal vertellen. Jij ook? Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?