Welk gezichtsmasker past bij jouw huidtype?
05 januari 2018 

Welk gezichtsmasker past bij jouw huidtype?

Goede huidverzorging

Net als met reiniging en dagcrme is het wel belangrijk om producten te gebruiken die bij jouw huidtype en huidconditie passen. Een zuiverend masker op een droge huid heeft natuurlijk geen zin, maar kan zelfs je huidbarrire aantasten doordat de klei in dit masker alle talg die er nog is opzuigt. Waardoor je een nog drogere huid krijgt, die ook nog eens gevoeliger is voor invloeden van buitenaf.

Overigens begin je je huidverzorging natuurlijk altijd met een goede reiniging, eventueel kun je nog een grondige (milde!) peeling doen, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn en je huid het masker beter kan opnemen.

Droge en vochtarme huid

Voor een droge en vochtarme huid is een zacht hydraterend crmemasker het meest geschikt. Dit vettere masker voed je huid met de nodige lipiden en herstelt de vochtbalans, waardoor fijne (droogte)lijntjes minder zichtbaar zullen zijn of zelfs verdwijnen.

Laat het masker een minuut of 10 intrekken en verwijder de restanten zachtjes met een vochtige lauwwarme doek of wat tissues. Masseer hierna nog een beetje dag- of nachtcrme in je huid en je huid ziet er gelijk weer gezond en stralend uit en voelt zijdezacht aan.

Beautytip bij tijdgebrek: Een hydraterend crmemasker is een van de weinige maskers die je eventueel als nachtcrme kunt gebruiken. Doe het masker niet te dik op, anders zit je beddengoed onder en doe dit ook niet vaker dan 3x per week.

Gestreste en vermoeide huid

Ook hiervoor zijn veel crme en gel maskers op de markt. Vaak bevatten deze ingredinten uit fruit boordevol vitamine C en antioxidanten voor een snelle energieboost van je huid! Dit masker werkt heel snel, waardoor een minuut of 5 in laten trekken al een stralend frisse huid laat zien.

Beautytip bij tijdgebrek: Zie je er s ochtends heel vermoeid uit, breng een laagje masker aan en laat het intrekken terwijl je in de tussentijd bijv. je kleding klaarlegt en je tanden gaat poetsen. Je zult zien dat zelfs na 5 minuten je huid er al veel frisser uit ziet!

Vette en onzuivere huid

Vaak heeft een vettere huid meer last van onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Om de overmatige talgproductie te reguleren bevat een masker voor de vette en onzuivere huid vaak klei. Het nadeel van een kleimasker is dat het als het indroogt je niet mag lachen 😉

Een kleimasker absorbeert niet alleen overmatig talg, maar heeft ook een diep zuiverende werking, waardoor onzuiverheden als het ware uit je porin worden getrokken.

Na het aanbrengen 10 minuten tot maximaal 15 minuten laten intrekken (indrogen) en daarna afspoelen met lauwwarm water. Je huid komt er fris stralend en gematteerd onder vandaan.

Voor een vette huid zonder onzuiverheden is 1x per week voldoende en bij een vette onzuivere kun je dit beter 2x per week herhalen voor een optimaal resultaat.

Beautytip bij tijdgebrek: als je geen geduld hebt om het masker te laten intrekken, ga je onderwijl gewoon door met je dagelijkse dingen, zoals de was, studeren of stofzuigen. Zet wel even een (keuken)wekkertje, want na 15 minuten moet het masker er echt af!

Anti-aging

Anti-rimpel maskers bevatten vaak ingredinten als algen, hyaluronzuur en vitaminen en mineralen ter versteviging van je huid. Deze maskers heb je in diverse vormen, van poeders die je moet aanmaken met water of lotion, veranderen in een soort van rubber, die je er dan weer in een keer kan aftrekken (peel-off maskers) tot zachte gel- en crme maskers. Kies gewoon wat jijzelf fijn vind in gebruik.

Laat ook dit masker 10-15 minuten zitten en verwijder op de manier die op de verpakking staat. Een beetje dag- of nachtcrme en klaar is Clara.

Wat is jouw favoriete masker?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?