Wat is een PVC vloer?

PVC, de meeste mensen hebben er nu wel van gehoord, ondertussen namelijk de meest gekozen vloer voor in de woonkamers.
Maar, waarom kiezen de meeste mensen voor PVC en wat is een PVC vloer eigenlijk?

Voor een korte introductie met PVC heb ik een video gemaakt, hierin vertel ik meer over wat PVC nu eigenlijk betekent en waar je PVC allemaal neer kan leggen in huis.
Bekijk de video hier:

Nog even de punten van PVC op een rij:
* PVC is vochtbestendig, dit omdat het geen echt hout is en daarom niet reageert op nattigheid.
* Er is een minimaal contact-geluid. Dat betekent dat er weinig geluid is wanneer er bijv. met hakken op de vloer word gelopen.
* Een PVC vloer is gemakkelijk in onderhoud, dit doordat het tegen vocht kan. Je kan er prima op dweilen of stofzuigen.
* Het is de meest optimale vloer in combinatie met vloerverwarming. Een PVC vloer geleid namelijk zo goed, dat het ook als hoofdverwarming aangesloten kan worden.

PVC kan zowel in de woonkamer, keuken en slaapkamer gelegd worden. Het komt zelfs steeds vaker voor dat het ook in de badkamer gelegd wordt.

PVC

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer is een PVC vloer absoluut een goede keuze, maar laat je goed adviseren door een woningstoffeerder uit de buurt. Het kan namelijk voorkomen dat de ondervloer niet geschikt is voor vloerverwarming of om goed te egaliseren.

Veel succes met het uitzoeken van een nieuwe vloer en als je nog geen nieuwe vloer nodig hebt, hoop ik dat ik je een korte introductie heb gegeven over PVC en dat je er wat aan hebt gehad.

XOXO

Designaresse

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?