Vriendinnenverhalen: Marieke en Miranda leerden elkaar kennen op VriendinnenOnline
03 september 2020 

Vriendinnenverhalen: Marieke en Miranda leerden elkaar kennen op VriendinnenOnline

De goede vriendinnen Marieke en Miranda leerden elkaar kennen via onze website. Ze zien elkaar regelmatig, doen leuke uitjes en hebben veel contact via de app. Wij spraken deze vriendinnen in een leuk cafe in Rotterdam. Dit is wat ze vertelden over hun vriendschap.

Hoe kwam het dat jullie nieuwe vriendinnen zochten?

Marieke: Een goede vriendin van mij overleed plotseling op 28 jarige leeftijd, dat was een hele heftige periode. Ik kende haar vanaf de basisschool. Ik voelde een leegte op dat moment en was bovendien single. Dat was voor mij de reden om nieuw contact te zoeken.

Miranda: Ik had wel een vriend, maar miste een leuke vriendin in de buurt. Oude vriendschappen waren verwaterd en het leek me leuk om weer nieuwe meiden te ontmoeten. Marieke en ik wonen nu op een kwartiertje afstand van elkaar en dat is perfect.

Online vriendinnen zoeken, werkt dat goed voor jullie?

Miranda: Ja, ik vind dat juist wel makkelijk online, iedereen die erop zit is op zoek naar nieuw contact. Ik ben zelf een beetje verlegen en hou wel van uitstapjes zoals naar een museum ofzo, maar daar ga ik ook niet iedereen aanspreken. Voor mij is het online makkelijker dan face-to-face.

Marieke: Ja ik had het eerder ook wel ergens anders geprobeerd, maar daar reageerden vaak mannen en dat vond ik niet prettig. Daarom vind ik VriendinnenOnline zo fijn omdat dit alleen voor vrouwen onderling is.

vriendinnen-vinden-online

Hoe is het contact tussen jullie verlopen?

Miranda: We vonden elkaar eindelijk best snel op de site, ongeveer na 2 maanden. Eerst hadden we via de site contact, toen hebben we een tijdje gemaild en daarna een keer afgesproken. Tijdens de eerste afspraak hebben we wat geluncht in Rotterdam.

Marieke: Ja dat klopt wel zo’n beetje. We zien elkaar nu ongeveer eens in de maand en we hebben vaak wekelijks contact op WhatsApp. Wij houden allebei ontzettend van dieren, wij plannen dan bijvoorbeeld een uitje naar de dierentuin. Tijdens onze tweede afspraak zijn we naar het Dolfinarium gegaan.

En zit je nu nog op de site?

Miranda: Nu heb ik genoeg vriendinnen dus heb ik de site niet meer nodig. Als ik er teveel heb, dan heb ik er gewoon geen tijd voor. Je hebt het vaak in een bepaalde periode nodig, dus dan is het fijn dat ik altijd weer terug kan komen als ik er behoefte aan heb.

Marieke: Ja dat vind ik ook zo fijn. Ik vind het dan ook niet duur, als je er een vriendschap zoals wij aan over houdt voor de rest van je leven, dan krijg je het dubbel en dwars terug.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?