Vriendinnen maken in Disneyland Paris
10 oktober 2022 

Vriendinnen maken in Disneyland Paris

Op 17 september was het zo ver, VriendinnenOnline ging naar Disneyland Paris! En niet zomaar, we vertrokken met 25 vrouwen die allemaal meegingen om nieuwe vriendinnen te maken. Dit alles was ter ere van het 25 jarig bestaan van het weekblad Vriendin (met wie wij altijd de speeddates organiseren) en het 30 jarig bestaan van Disneyland Paris. Wie jarig is trakteert en zo konden we met een bus vol vrouwen kosteloos naar Parijs toe!

Vroeg verzamelen

We moesten in alle vroegte, om 7.15u, verzamelen op station Hilversum. Bij het parkeren van de auto kwam ik gelijk al andere meiden tegen en de toon was gezet. We rolden met onze koffers vanuit de parkeergarage naar het station en daar zagen we de Disneybus staan. Dit is toch gewoon een droom!

disney-bus

Vriendinnen speeddates in de bus

Alle meiden kwamen aan, kregen oortjes van Mini Mouse cadeau en er lag een heuse goodiebag op hun stoel. Direct na vertrek begonnen we met speeddaten, zodat de meiden elkaar snel leerden kennen. Er lagen leuke gespreksstarters klaar, met vragen als: "Welk Disneyfiguur lijkt het meest op jouw karakter?". Spoiler... hier is het Assepoester hahaha!

Na een aantal keer wisselen van gesprekspartner in de bus en een lunch in het tankstation waarbij er in groepjes aan tafel gegeten werd, was het ijs gebroken. Er werd volop gekletst en gelachen, de sfeer was heel ontspannen en gezellig!

vriendinnen-speeddate-bus

Aangekomen in Disneyland Paris

Om 15:15 kwamen we aan bij hotel Cheyenne en konden we gelijk onze kamers in. Spullen droppen en hup, gauw door het park in. Iedereen vertrok in groepjes die op natuurlijke wijze gevormd waren. Dat is immers de beste manier om nieuwe vriendinnen te vinden. Het gewoon 'laten ontstaan'.

entree-disney

Knuffelen met de Disney figuren bij het diner

Het was uniek om in het resort elke keer groepjes meiden tegen te komen die je kent, zo vertrouwd en gezellig. Om half 7 mochten we met z'n allen eten in Plaza Garden Restaurant. En wat een geluksvogels waren we, er kwamen heel veel disneyfiguren naar onze tafels toe. Natuurlijk moesten er foto's gemaakt worden en even knuffelen.

plaza-garden-disneyland

VIPS VIPS VIPS

's Avonds mochten we als VIPS naar de Disney Illuminations kijken, een geweldige lichtshow op het kasteel. Het was werkelijk adembenemend en heb ik een traantje weggepinkt? Misschien. Ik voelde me zo dankbaar dat we daar mochten staan en zoveel warmte en verbinding vanuit de groep meiden. Echt ontroerend. Hoe fijn is het om allemaal nieuwe leuke mensen te mogen ontmoeten in zo'n setting en met zoveel privileges. Echt een once in a lifetime experience!

disney-illuminations

Oke oke, nog één attractie!

Toen ik om 20:30u naar mijn bedje wilde gaan, werd ik nog overgehaald om in Disney Studios naar een attractie te gaan. Dat park was namelijk nog tot 23:00u open. Oke oke, nu we er toch zijn.. let's go! Het werd Spiderman, een gloednieuwe attractie in 3D. Uiteindelijk lag ik er rond middennacht in en moest ik gauw slapen. De wekker ging immers alweer om 6:15u.

on-ride-photo-pirates-of-the-caribbean-disneyland

Dag 2 begint!

Bij het ontbijt in het hotel (super uitgebreid!), zagen we gelijk alle meiden alweer in grote groepen aan tafels zitten kletsen. De sfeer zat er direct in en de Mini Mouse oortjes waren al op. Nadat we onze buiken gevuld hadden, zijn we als complete groep naar het park gegaan, zodat we met elkaar wat foto's konden maken. Daarvoor mochten we zelfs als grote uitzondering op het gras van het kasteel staan.

kasteel-disneyland-parijs

Met de meiden de attracties in

En daarna, hup.. weer de attracties in! We hadden een 'fast-lane ticket' gekregen, waardoor we voor de meeste attracties nauwelijks in de rij hoefden te staan. Hoe ideaal is dat?! Veel meiden hadden al een programma uitgestippeld van attracties en looproutes. Geweldig dat enthousiasme toch?!

vriendinnen-maken-disneyland-parijs

Disney shows

In de loop van de ochtend mochten we de 30e verjaardagshow Dream and Shine Brighter bekijken, wederom vanuit de VIP zone! De muziek, dans en het uitzicht op het kasteel maakte het echt magisch. Sowieso zijn alle shows voor mij echt het hoogtepunt van mijn bezoek een Disneyland Paris geweest. Zo genoten!

dream-and-shine-brighter-disney-show

Mooie vriendschappen en connecties

Tot slot werden de laatste attracties afgevinkt, souvenirs gekocht, gelachen en vriendschappen gesloten. Om 16:00u gingen we met de Disneybus weer richting huis. Onderweg nog even de Burgerking onveilig gemaakt en werden er verhalen en telefoonnummers uitgewisseld. Iedereen zat super voldaan, met een rugzak vol herinneringen en nieuwe vriendinnen in de bus. Wat een rijkdom!

friends-disneyland-paris

Foto credits: Ruud Hoornstra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?