Voor het eerst samen op vakantie
06 juni 2019 

Voor het eerst samen op vakantie

Samen koken bijvoorbeeld, wie doet het snijwerk en wie houdt de pannen in de gaten? Na verloop van tijd komen jullie erachter dat het makkelijker is om taken te verdelen. De n kookt en de ander doet de boodschappen bijvoorbeeld. Dit zijn de dingen die je knt verdelen.

Samen op vakantie

Samen op vakantie gaan, is even andere koek. Het ‘verdeel principe’ gaat hier niet op, jullie willen er immers smen iets gezelligs van maken. In sommige relatie liggen de partners helemaal op n lijn en loopt zo’n vakantie helemaal gesmeerd.

In andere relaties kunnen beide het niet eens worden over de invulling van de dagen en kan er wat irritatie om de hoek komen kijken. Nog een museum bezoeken, het eiland rondfietsen of toch relaxen aan het zwembad. Wat jij wil, is niet perse wat je gezelschap ook wil. Ik zeg bewust gezelschap, deze situatie gaat immers ook op voor een trip met je vriendinnen of familie.

Hoe ga je met de verschillende behoeftes om?

Hoe los je dit nou op? De bedoeling van vakantie is immers dat jullie het allebei leuk hebben. Bij zon eerste keer samen op pad, moeten jullie nog ontdekken hoe het jullie beide naar de zin is. Gebruik de tijd en rust die je op vakantie hebt om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Dit zal de relatie uiteindelijk alleen maar sterker maken, je leert elkaar immers steeds beter kennen.

Hebben jullie echt andere behoeftes? Probeer dan concessies te doen. De ene dag doe je iets wat jij graag wilt, de andere dag iets voor je partner. Probeer het dan behapbaar te houden en geen uren te spenderen aan iets dat de ander minder leuk vindt.

Het is natuurlijk ook prima als jullie momenten inlassen om beide iets voor jezelf te doen. Spreek dat uit en manage de verwachtingen. Laat hem zijn gewilde museum bezoeken terwijl jij op souvernierjacht gaat, of bezoek een ochtendje zelf die tempel terwijl hij zich nog een keer omdraait op een strandbedje. Des te leuker is het om daarna weer wat gezelligs samen te gaan doen!

Liggen jij en je partner op n lijn als het om de invulling van een vakantie gaat?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?