Verhoog je productiviteit met deze handige tips
28 augustus 2017 

Verhoog je productiviteit met deze handige tips

‘Als ik later groot ben’

Op de middelbare school heb je de verwachting dat zulk uitstelgedrag of afleiding wel zal verdwijnen als je iets doet wat je echt leuk vindt. Zodra je gaat studeren wordt het alleen maar erger, toch is er nog steeds de illusie dat wanneer je later groot bent het wel gedaan zal zijn met deze vormen van ontwijken wat je moet doen. Helaas het gaat maar door. Je hoofd ontploft van alle pop-ups die de hele dag in je bovenkamer verschijnen. In tussentijd heb je niet het gevoel dat er echt dingen afgerond worden. Hoe zorg je er nou voor dat je de juiste prioriteiten stelt en je ook werkelijk wat gedaan krijgt op een dag?

Lijstjes vol, het hoofd leeg

Verzamel alle pop-ups uit je hoofd. Duurt iets minder dan twee minuten om het uit te voeren? Actie! Direct uitvoeren met die hap, het kan maar gedaan zijn. Moet je ergens in duiken? Zet het op je to-do-list. Maak drie lijstjes n voor vandaag, n voor deze week en n voor later.

Door alles wat steeds als pop-up in je hoofd verschijnt te sorteren krijg je rust om werkelijk aan de slag te gaan. Daarnaast kun je lekker strepen als je iets hebt afgerond.

Concentratie

Moet je je ergens enorm op concentreren zoals het lezen of leren van een tekst? Gebruik de pomodoro techniek. Zet een timer op 25 minuten en ga daarna 3 minuten wat anders doen zoals een kopje thee zetten. Na vier tijdskaders van 25 minuten gun je jezelf een langere break van tussen de 15 en 30 minuten. Zo ben je maximaal productief zonder dat je in tussentijd wegdroomt.

De telefoon…
Dan de grootste vijand van onze concentratie: de smartphone. Zet je telefoon op niet storen en leg hem uit het zicht. Kun jij je telefoon nog niet loslaten? Dan zijn er ook heel wat pomodoro apps te vinden die het gebruik van je smartphone als het waren blokkeren door de timer die in je beeld verschijnt.

Hop, aan de slag!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?