Vergeet niet te relaxen als moeder!
27 november 2016 

Vergeet niet te relaxen als moeder!

Leuk hoor dat moederschap, er is niets leuker. Toch is het noodzaak om zo af en toe tijd voor jezelf te nemen. Als bijvoorbeeld de zoveelste fase is aangebroken. Of als de woonkamer na een regendag meer lijkt op een gebied waar zojuist een aardbeving heeft plaatsgevonden. Laat de boel de boel, nu is het jouw tijd. Beter voor jouw, en daardoor ook voor de kinderen. Zo kan je dat aanpakken.

1. Telefoon uit

Schakel de telefoon uit, leg de laptop en andere beeldschermen aan de kant. Spreek met je man af, dat hij ‘dienst’ heeft als er iemand wakker wordt. Zet hierna de kraan van het bad aan, doe er voor de geur een paar druppels heerlijk geurende olie en eventueel wat badschuim voor de bubbels bij. Schenk een glaasje wijn in en een reep chocola. Steek een paar kaarsjes aan, zet voor op de achtergrond een rustgevend muziekje aan. Dan kruip je in bad, sluit je je ogen of doe je een oogmasker voor en dan heerlijk wegdromen. Denk maar aan dat witte zandstrand, wuivende palmbomen, cocktailtje erbij en ooh, wie is die man die daar uit de zee komt lopen…

2. Vriendinnen

Als moeder heb je niet altijd meer tijd voor je vriendinnen. Dat gaan we anders doen. Spreek met zijn allen af op een terrasje. Het liefst zo rond vijf uur. Zonnebril op, maxidress aan. Tijd voor een high tea met lekker veel kleine gerechtjes. Tijd om bij te kletsen. Enneh, vanaf vijf uur kan die thee best vervangen worden door een wijntje! Mocht het echt niet lukken om oppas te regelen, zoek dan een terrasje uit met zandbak. Jij blij en de kinderen vermaken zich prima.

3. Pinterest

Je pinterest verslaving kan nu goed van pas komen. Leef je uit op een DIY board en zoek het meest eenvoudige projectje uit met de grootste kans van slagen. Zorg dat je de materialen op tijd in huis hebt en gaan. En dan natuurlijk niet iets maken voor de kinderkamer, of voor die zus die net een baby heeft gekregen. Nee, dit keer maak je iets voor jezelf!

4. Facebook-groep

Bijna iedereen zit wel op Facebook, dus ook een hoop ouders. En aangezien iedereen toch de behoefte heeft zich onbewust in hokjes op te delen en zich zo eigen identiteit te bevestigen bestaan er een hoop groepen op Facebook. Wordt lid van de grootste actieve openbare oudergroep die je kan vinden en volg een uurtje de topics die geplaatst worden. Je hoeft niet te reageren, maar laat je verbazen over waar anderen mee zitten. Wedden dat je je na zo’n uurtje opgelucht voelt, zo erg gaat het er nog helemaal niet aan toe bij jullie in huis. De zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Vrijwilligerswerk

Ga vrijwilligerswerk doen. Werken kan niet alleen leuk zijn voor het geld, maar ook de voldoening die je ervan krijgt. Zoek een leuk project uit in de omgeving, het beste kan je beginnen met een tijdelijk project waarbij je incidenteel kan helpen. Zo ben je er zelf even uit en doe je ook nog iets maatschappelijks verantwoord. Want als moeder weet je toch nooit op het laatste moment of je kind ziek wordt of iets dergelijks.

6. (schoon)zus

Spreek een dagje af met je schoonzus die aan de andere kant van het land woont om naar de sauna te gaan. Goede reden om elkaar weer eens te zien, en kan je gelijk even heerlijk ontspannen. Laat je die dag verwennen met een schoonheidsbehandeling, geniet van het verse eten en je voelt je weer als herboren.

7. Eten en drinken

Weer last van die maandelijkse periode die je er pijnlijk bewust van maakt dat je een vrouw bent. Houdt je niet in en ga naar de supermarkt om je slag te gaan. Sla de nodige voorraad aan chocola, aardbeien, citroensorbetijs en natuurlijk een fles rosé in. Ook als het niet zover is, is dit altijd een goed idee. Gezondheidsfreak; kies dan bijvoorbeeld voor die stroperige dadels.

8. Dagje me-time

Altijd handig die kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of scholen. Breng je kind weg, plak een briefje ‘defect’ op de deurbel of schakel deze uit, laat de telefoon beneden liggen zodat je hem niet ziet en hoort. En kruip weer heerlijk onder de dekens. De komende paar uur is het even tijd om bij te komen. Kan je gelijk dat boek dat al een paar maanden op het nachtkastje ligt uitlezen.

9. Kokkerellen

Ga als echte huisvrouw aan de slag om een vijf gangen diner voor te bereiden. Het kost even wat tijd en energie. Maar het resultaat mag er zijn. Voor de gelegenheid dek je natuurlijk ook netjes de tafel, steek je de kaarsjes aan en zet je de tv uit. Dan is het tijd om aan tafel te gaan en heerlijk te genieten van je eigen kookkunsten. Na afloop mag je man natuurlijk de vaatwasser inruimen, en als de kinderen niet bij oma en opa ondergebracht waren naar bed brengen. Daarna kruipen jullie lekker zelf in bed, de avond is voor jullie!

10. Concert of voorstelling

Google eens of er een leuk evenement, concert of voorstelling in de buurt is. Bestel twee kaartjes en zet een kruis in de agenda van je partner. De kinderen gaan heerlijk logeren bij die lieve zus met vier kinderen. Voor het avondeten breng je ze al weg. Heb jij heerlijk de tijd om rustig te douchen, je om te kleden en op te maken. Tijd voor date night!

En, wat doe jij om je weer vrouw te voelen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?