Verfrissende tussendoortjes op een hete dag
19 juli 2014 

Verfrissende tussendoortjes op een hete dag

Watermeloen
Mmm, watermeloen is een echte verfrisser. Het is een heel sappig stuk fruit, omdat er veel vocht in zit. Heb je honger n tegelijkertijd ook dorst? Eet dan een stuk watermeloen! Je kan ook hele lekkere salades maken met watermeloen. Zoals een frisse salade van watermeloen, munt, geitenkaas en rode ui.

Waterijs
Zomer zonder waterijsjes zou niet compleet zijn. Het is koud, verfrissend en jummie. Er zitten ook niet zoveel calorien in waterijsjes. In een raketje zit bijvoorbeeld maar 40 kcal en in een perenijsje 50 kcal.

Water met smaakje
Vul een karaf met water en voeg hier fruit aan toe wat jij lekker vindt. Snijd bijvoorbeeld een citroen in schijfjes en doe deze in de karaf met het water. Het fruit geeft een subtiele smaak aan het water af. Voor mensen die niet zo van de smaak van water houden, is dit een goede tip om uit te proberen! Het is belangrijk om goed te drinken op zulke warme dagen. Zet het in de koelkast en je hebt een heerlijk koel drankje om je dorst te lessen. Dit kan je natuurlijk ook met andere soorten fruit doen zoals limoen, of druiven of maak combinaties!

Smoothie
Smoothies zijn makkelijk zelf te maken en je kan de keukenprinses in je loslaten. Gebruik gewoon je creativiteit! Probeer verschillende fruitcombinaties uit en kom zo achter je lievelingssmaakje. Aardbei, banaan of mango is erg lekker om te gebruiken voor een smoothie. Om je smoothie gezond te houden kan je er het beste magere yoghurt bij indoen. Doe er wat suiker bij als je een zoetere smaak wilt. Je kan ook een smoothie maken van fruit en vanille-ijs, maar dat is een mindere gezonde variant (wel net zo lekker).

Fruitige ijsklontjes
Als je aan verkoeling toe bent, dan is het lekker om wat ijsklontjes in je drinken te doen. Geef de ijsklontjes een leuke en gezonde draai, door er een stukje fruit in te stoppen! Dat geeft een erg leuk effect. Je kan dit doen met druiven, aardbeien, bessen, bramen, frambozen enzovoort.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?