Twee anders-dan-anders bezienswaardigheden in Berlijn
20 april 2015 

Twee anders-dan-anders bezienswaardigheden in Berlijn

De Botanische tuinen van Berlijn

De Botanischer Garten und Botanisches Museum (BGBM) zijn gelegen ten zuiden van het centrum van Berlijn aan de Knigin-Luise-Strae. De tuinen zijn met de tram, bus of metro prima te bereiken vanuit het centrale deel van de stad. De entree bedraagt 6,- voor de tuinen en 2,50 voor het bijbehorende museum. Dit lijkt veel voor enkel een tuin, maar je besteed hier makkelijk een halve dag. In dat perspectief is dit natuurlijk een prima prijs.

Na binnenkomst wordt je vrijwel direct langs een prachtige villa geleidt. In het voorjaar staan er voor de villa prachtige, gekleurde bloemen in bloei en met het doorkomende zonnetje krijgt het huis een prachtige gele gloed over zich heen. In het park bevindt zich ook een enorme kas waar je allerlei tropische planten en bloemen kunt bezichtigen. Best wel wat mensen slaan de kassen over, wat voor een heerlijk rustige en relaxte sfeer zorgt binnenin. Buiten staat een terras opgesteld waar je in het zonnetje kunt genieten van de rust en ruimte om je heen. Met een beetje geluk spot je hier vossen of andere wilde dieren. Neem dus vooral de tijd om ergens rustig te gaan zitten!

Botanische tuinen

Het Joodse Museum

Het museum bevindt zich aan de Lindenstrae, welke gelegen is in het zuid-oosten van Berlijn. Met het openbaar vervoer kun je hier prima komen. De prijs van een entreeticket bedraagt 8,- en voor een aanvullende audio guide betaal je 3,-.

Joodse museum

Het Joodse Museum is anders dan wat je in de eerste instantie misschien zou verwachten. Er wordt geen verhaling gegeven over wat er gebeurd is tijdens de Tweede Wereldoorlog: slechts een klein deel van het museum besteed hier aandacht aan. Toch is dit deel wel het meest indrukwekkend. Een smalle gang ligt vol met metalen gezichten waar je als bezoeker overheen mag lopen. Dit is uiteraard symbolisch bedoelt voor de gruweldaden die in de oorlog gepleegd zijn. Naast dit deel vertelt het museum voornamelijk het verhaal van Duitse Joden door de eeuwen heen. Interessant, om hier meer over te leren! Aan de zijkant van het museum vindt je ook de wereldberoemde Garden of Exile.

Joodse museum 2

Berlijn is een stad waar je jezelf werkelijk weken kunt vermaken. Ga uiteraard naar de belangrijkste bezienswaardigheden, maar sla als het even kan bovenstaande locaties zeker niet over. Je zal niet teleurgesteld worden!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?