Trend: Haren detoxen

Ja, het is een trend en hij is helemaal hot. Je haren niet meer met shampoo wassen en alleen maar met lauw water, of je haren laten detoxen ‘als het ware’ en even door de zure appel heen bijten. Je wast je haar steeds minder en rekt het totdat je 2 weken lang kan zonder je haren te wassen met shampoo, of je rekt het haren wassen en wast je haar na een lange tijd met shampoo.

Whut?

Ja, het kan dus beide. Wél je haar wassen met shampoo maar dit zo kunnen rekken dat je uiteindelijk nog maar één keer in de twee weken je haar hoeft te wassen. Hiervan is Anna Nooshin een goed voorbeeld. Of: de water only methode is een methode waarbij je je haar wast met alleen warm water. Geen baking soda of andere middelen, écht alleen warm of lauw water. Het kan hierbij even wat tijd vergeven voordat je door de ongemakkelijke periode heen bent dat je haar nog vet is en veel talg aanmaakt. Maar: dat word steeds minder en hoe langer je dit volhoudt, hoe mooier je haar word.

Shampoo kan wondjes geven, schilfers, roos en jeukerige hoofdhuid geven. Dit is een reden waarom mensen stoppen met het gebruik van shampoo en dus overgaan op het wassen met lauw water. In principe is het waar. Je lichaam en haar hebben geen shampoo nodig want het is voorzien van een zelfreinigend systeem wat zichzelf goed schoon houd (met behulp van water). Door het gebruik van shampoos geef je dat systeem geen enkele schijn van kans doordat je alle natuurlijke oliën er meteen weer vanaf wast.

Hoe ga je te werk met water only?

– Vooraf masseer je je hoofdhuid
– Borstel het door met een borstel van echt haar
– Onder de douche gaan, daar nogmaals je hoofdhuis masseren met warm water
– Uitspoelen met koud water
– Je haar dan droogmaken met een oud t-shirt
– Aan de lucht je haar laten drogen en dan uitkammen

Als je kiest voor het rekken van het wassen van je haar met shampoo:

Je wast je haar met shampoo op dag 1, en rekt het proces zo lang mogelijk
– Bij de dag dat je haar vet word gebruik je droogshampoo
– Niet veel aan je haar zitten
– Eventueel je haargrens wassen met water als het erg vet is
– Droogshampoo, droogshampoo, droogshampoo!

Dit laatste heb ik gedaan. Ik waste mijn haar ongeveer drie keer per week, en nu nog maar één keer in de vijf dagen. Je moet door de zure appel heen bijten, voordat je haar meer volume heeft en goed zit en zichzelf gaat reinigen. Het lijkt mij wel wat, maar ik vind het te eng om eerst met een vette coupe rond te lopen. Ik denk dat ik dat nogal wat vind en niet zo goed durf, of ik moet mezelf een week opsluiten? Maar het resultaat lijkt me gaaf. Veel volume van jezelf, en het niet meer vaker hoeven haren wassen is ook top! Ik heb geprobeerd mijn haar met appelazijn te wassen, maar hierna bleven er sommige delen toch wat vettig. Dat doe ik dus niet nog een keer. Wel ben ik aan het proberen mijn haar te laten wennen aan het minder vaak wassen, en kan ik nu op dag vijf mijn haren gaan wassen. Eerst waste ik namelijk drie keer per week mijn haar, best een verbetering toch? Ik gebruik veel droogshampoo tussendoor, en op de vijfde dag heb ik het dan graag vast in een knotje. Na het sporten was ik mijn haarlijn wel met water, om zo schoon te blijven.

Ik merk zelf dat het echt wennen is, maar dat het uiteindelijk ook gangbaar is. Het went dus echt, en je haar went er ook aan. Nu heb ik mijn haar drie dagen geleden gewassen en het ziet er nog steeds ‘net gewassen’ uit. Dit was eerst echt niet het geval, na drie dagen zou ik het dan weer moeten wassen.

Durf jij het aan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?