Trend: een open kledingkast in je slaapkamer
22 september 2020 

Trend: een open kledingkast in je slaapkamer

Zit jij er ook wel eens aan te denken om een open kledingkast te nemen? Dit is helemaal hot! Wij geven je tips hoe je dit kunt aanpakken!

Stel je eigen kast samen

Zeg maar gedag tegen de kant en klare kasten met gesloten deuren, dit is d tijd om een eigen kast samen te stellen naar je eigen smaak. Ligt een op maat gemaakte kast buiten je budget? Ga voor een goedkope kast die past op de plek waar je hem voor ogen hebt en stem vervolgens de binnenkant af op jouw wensen! Je hoeft niet voor de standaardindeling te gaan. Vaak heb je voor binnenin heel wat opties als het gaat om hang- of liggedeeltes of lades. Meer ruimte nodig? Gebruik de lege ruimte naast je kast aan met extra planken of een hanggedeelte. Voor een industrile touch kun je steiger- of koperbuizen gebruiken of juist houten takken voor een warmere uitstraling.

Tips voor het inrichten van een open kledingkast

Bij een open kledingkast word je wel goed gedwongen om je kleding netjes op te vouwen, op te hangen en je schoenen recht neer te zetten. Ziet het er rommelig uit? Zorg ervoor dat je kledinghangers allemaal hetzelfde zijn, hang je kleding op lengte en eventueel op kleur en vouw je shirts volgens de Marie Kondo manier op om meer rust aan te brengen! Je kunt een open kledingkast ook makkelijk combineren met een dicht ladekastje of dozen om je lingerie en sieraden bijvoorbeeld in op te bergen.

De finishing touch

Wat een open kast een echte blikvanger maakt? Zet de parels uit je collectie centraal op plankjes. Wissel stapels opgevouwen kleding bijvoorbeeld af met een mooie tas of mooi paar schoenen. Wissel daarnaast je kleding, schoenen, tassen en accessoires af met mooie woondecoratie. Denk aan een mooie spiegel, leuke schilderijtjes en een leuk kleed. Zo maak je je kast cht af!

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan hier tips hoe je lelijke potjes en flessen in je badkamer en keuken kunt wegwerken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?