Tips voor een gezellige vriendinnenavond + een leuk gratis spelletje idee!
03 augustus 2018 

Tips voor een gezellige vriendinnenavond + een leuk gratis spelletje idee!

Kokkerellen

Nodig je vriendin(nen) een bij jou thuis op het eten uit en ga lekker koken voor ze. Recepten als lasagne, verse soep met broodjes, grote (pasta) salade, een ovenschoten of stoofpot lenen zich hier perfect voor. Deze kun je namelijk vooraf klaarmaken en hoef je alleen nog even op te warmen als je vriendinnen er zijn. Met deze zomerse dagen kun je natuurlijk ook de bbq aansteken, nóg zomerser!

Lekkere zitplek

Een avond is gelijk goed als de ambiance zich hiervoor goed leent. Zit je buiten? Lees dan hier hoe je een vakantiesfeer in je tuin kunt maken. Als je binnen zit, dan zijn een grote eettafel met lekkere stoelen een goed begin. Vooral eetkamerstoelen waar je de hele avond prettig op kunt zitten (zonder slaapbillen of benen te krijgen) zijn eigenlijk onmisbaar. Let daar goed op als je nieuwe meubels gaat kopen. Verder is het natuurlijk helemaal leuk om de tafel gezellig dekken met kaarsjes en mooi servies. Tips om je tafel te dekken lees je hier.

Spelletjesavond

Een andere leuke invulling voor een avond met vriendinnen is een spelletjesavond. Lekker lachen en ondertussen een beetje kletsen en snacken, what more could you wish for? Ons favoriete spel met vriendinnen is ‘Who is the Man’. Hier volgt een uitleg van dit spel, zodat jij dit ook kunt spelen. En het leuk is.. het is helemaal gratis!

Uitleg gratis spel: Who is the Man

Speel dit spel met minimaal 4 personen, in groepjes van 2. Hoe meer mensen hoe leuker. Je kunt de groepen verdelen naar eigen keuze (groepjes van 2 of meer personen).

Iedereen schrijft vervolgens (op blaadjes die even groot zijn) 3 tot 5 namen op van personen die iedereen in de groep kent. Meestal gaat dit dus om bekende personen. Schrijf per briefje 1 naam op, vouw deze 2x dubbel en doe ze in een bak.

Ronde 1
Als iedereen de namen heeft opgeschreven, dan kun je beginnen. Team 1 begint. Eén persoon uit de groep (of van het tweetal) krijgt een minuut om zo veel mogelijk namen uit te leggen aan de ander(en). Je krijgt hiervoor 1 minuut.

Trek een kaartje en omschrijf de bekende persoon aan de rest van het team. Let op, je mag géén hoofdletters gebruiken. Doe je dat toch, dan is je beurt voorbij. Als je jij of de teamleden de persoon van het kaartje niet kennen of kunnen raden, dan heb je pech. Je mag geen ander kaartje pakken. Het kan dus zijn dat je in een ronde 0 punten haalt. Als de persoon geraden is, pak je een nieuw briefje totdat de minuut op is.

Dan gaat het volgende team een minuut lang. Net zo lang tot alle briefjes op zijn. Daarna tellen jullie de briefjes en schrijf het aantal punten per team op. De briefjes worden nu weer terug gevouwen en in de bak gedaan voor ronde 2.

Ronde 2
Ronde 2 gaat in principe hetzelfde als ronde 1, alleen mag je nu per briefje 1 woord zeggen. Ook dit mag geen hoofdletter zijn. Daarna is de persoon die het uitbeeld stil en moeten de anderen raden wie van de personen uit ronde 1 hiermee bedoeld wordt. Een goed geheugen is dus op zijn plek. Bijvoorbeeld: Bij Barack Obama zeg je: President. Ook dit doet elk team om de beurt een minuut, tot alle kaartjes op zijn. Ook deze punten worden weer geteld.

Ronde 3
In de laatste ronde mag je alleen uitbeelden. Dus er mag niet gesproken worden of gebruik worden gemaakt van liplezen of dingen aanwijzen. Als alle kaartjes weer geraden zijn, dan worden de punten opgeteld en is er een winnaar!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?