Tien redenen om nu je ticket naar Vancouver te boeken!
16 september 2015 

Tien redenen om nu je ticket naar Vancouver te boeken!

#1 ’s Werelds mooiste stadspark
New York heeft Central Park, Vancouver heeft Stanley Park. Een park met een waanzinnige oppervlakte dat bossen, stranden, wildlife en fantastische recreatiemogelijkheden combineert. Een wandeling of fietstocht langs de 9,5 kilometer lange seawall is een must tijdens je bezoek aan Vancouver.

#2 De skyline is werkelijk ‘gorgeous’
Wanneer je vanuit de luchthaven richting Downtown Vancouver rijdt doekt na zo’n 20 minuten de fantastische skykine op. Brok in de keel, glimlach op je gezicht moment. En het mooie is… Al snel kom je tot de ontdekking dat de skyline aan de noordkant minstens zo mooi is.

skyline-vancouver

#3 Can I help you?
Canadezen zijn echt super vriendelijk. Sta je op de hoek van de straat verdwaald rond te kijken, dan komt er al snel een local je helpen.

#4 Een heus food & kunst eiland
Granville Island is een must-visit tijdens je bezoek aan Vancouver. Hier vind je een grote foodmarkt vol verse lekkernijen en veel creatieve winkeltjes.

#5 Watch out voor de Grizzly Bears…
Vancouver en wildlife gaan hand-in-hand. In Vancouver kun je in de natuur oog in oog komen te staan met een beer. Wil je liever in alle veiligheid beren ontmoeten? Bezoek dan Grouse Mountain voor een kennismaking met de twee Grizzly beren die op deze berg leven. Gelukkig zitten deze beren veilig in een groot afgesloten terrein.

Grizzly

#6 Sushi, Sushi en Sushi

Ben je liefhebber van Sushi? Ik wel! En dan ben je in Vancouver op het juiste adres. Niet alleen is Vancouver een havenstad met grote visvangst. Ook de Japanse cultuur is volop in Vancouver te vinden. Deze combi levert heerlijke en super voordelige sushi restaurants op. Ben niet verbaasd als je voor minder dan 10 euro pp een grote sushi maaltijd hebt.

#7 Vintage en nieuw…

In Vancouver heb je leuke vintage winkels, maar ook bekende ketens en moderne boetiekjes. De leukste plek om te winkelen is Gastown. Deze wijk heeft een gezellige sfeer: nauwere straatjes, kleurrijke huizen en echt historie. Geen moderne skyscrapers, maar bijna een klassiek Europees gevoel. De winkels worden in Gastown afgewisseld met gezellige koffieshops.

#8 Hanging out met Willy & Friends

Ben je in Vancouver dan staat Whalewatching zeker op je agenda. Voor ruim 100 euro ben je een dag lang op het water te vinden op zoek naar de vele walvissen en orka-families voor de kust. Dit is echt een must-do. Wat een bijzondere ervaring om met een kleine boot tussen deze reusachtige beesten te varen. Doe Willy de groeten!

#9 Zoveel meer dan een stadsstrand…

Vergeet alle hippe stadsstranden! In Vancouver heb je de keuze uit diverse uitgestrekte zandstranden. Rondom Stanley Park bijvoorbeeld. Hier vind je English Bay, Second Beach en Third Beach. Echt heerlijk om hier een middagdutje te doen en aansluitend een verfrissende duik in de Pacific te nemen. Of geniet van de briljant mooie zonsondergangen.

strand-vancouver

#10 Volgens mij is het simpel: de bizarre combi van dit alles maakt Vancouver meer dan een “total package…”

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?