The light between oceans ontroert met liefdevolle scenes
25 november 2016 

The light between oceans ontroert met liefdevolle scenes

Stedman weet te ontroeren met gedetailleerde scnes die de liefde tussen hoofdpersonen Tom en Isabel bloot legt. Weet de lezer aan het lachen te brengen met dialogen en geeft je een exclusief kijkje in het leven van een vuurtorenwachter. Terwijl we kennis maken met Tom die een baan als vuurtorenwachter aanneemt begint het liefdesverhaal zich te ontrafelen. De iets wat norse hoofdpersoon Tom treft de enthousiaste Isabel als hij besluit de baan aan te nemen. Wat volgt is een contact dat alleen via brieven verloopt. Al snel besluit Isabel om ook naar het eiland te komen waar Tom werkt en dan begint het verhaal pas echt. De aanloop naar dit verhaal mag iets te langdradig worden genoemd maar de wervelstorm aan gebeurtenissen die daarna gebeuren maken dit ruimschoots goed.

Plot twist
Zodra de reddingsboot aanspoelt neemt het verhaal een vlucht. Dit is tevens ook het punt waarop we te maken krijgen met nog een personage in het boek. Twee verhalen gaan als het ware door elkaar heen lopen, wat een extra dimensie geeft aan het boek. Stedman brengt plot twisten aan die het boek ontzettend spannend maken en weet met haar vlotte schrijfstijl de snelheid in het verhaal te houden. Ze zorgt ervoor dat de lezer dichtbij de personages komt te staan door de gevoelens van de personages geheel bloot te leggen. Het einde van het boek ontroert, maar geeft je ook een zo-is-het-goed-gevoel.

The light between oceans is een boek dat vergeleken kan worden met bijvoorbeeld de boeken van Nicholas Sparks, maar brengt met dit unieke liefdesverhaal en een fenomenale setting een geheel nieuwe dimensie aan het genre roman.

De film

Begin deze maand kwam de gelijknamige film uit. Waar het boek wat langdradig kan zijn staat dit in schril contrast met de film. Regisseur Derek Cianfrance weet het verhaal zo te complimenteren door het aan te vullen en de emotie van de acteurs zo vast te leggen dat je de zakdoeken binnen handbereik kan houden. Vooral actrice Alicia Vikander weet herhaaldelijk te ontroeren met haar acteerwerk. Ook de connectie tussen de acteurs zorgt ervoor dat je als kijker meerdere malen wordt geraakt. Dat dit alles ook nog eens op het mooie eiland Janus is gefilmd maakt het een film om niet te vergeten.

De film is nu in de bioscopen te zien.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?