The Fault in Our Stars

Hazel Grace heeft sinds haar dertiende kanker. Dankzij een nieuw medicijn leeft ze drie jaar later nog, maar ze trekt wel altijd een tas met zuurstof met zich mee. Hazels moeder denkt dat haar dochter depressief is en stuurt haar naar een praatgroep. Terwijl Hazel hier mokkend naartoe gaat, ontmoet ze Augustus: een jongen die kanker overleefde, maar daardoor wel een been mist.

Hazel leent haar favoriete boek ‘Een vorstelijke beproeving’ uit aan Augustus en vol verbazing blijkt dit boek midden in een zin te stoppen. Beide jongeren willen opzoek naar een antwoord en Augustus regelt een reis naar Amsterdam om schrijver Peter van Houten te bezoeken. De reis loopt anders dan verwacht, maar de jongeren laten hun tripje naar Amsterdam niet verpesten. Want waar Augustus eerlijk is over zijn gevoelens naar Hazel, gaat zij daar liever niet op in. Ze heeft namelijk niet lang meer te leven en wil Augustus geen pijn doen. Ondanks dat is Amsterdam betoverend genoeg, zodat ook Hazel haar gevoelens niet meer kan onderdrukken.

Deze twee jongeren zijn wijs voor hun leeftijd en dat zorgt voor een mooie film vol liefde, verdriet en afscheid. Dankzij de humor van Augustus begin je de ‘The Fault in Our Stars’ met een lach, waarna je alleen nog maar stil kan zijn en eindigt met een traan.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?