Test eens hoe schoon jouw huis is
06 augustus 2018 

Test eens hoe schoon jouw huis is

Het huis poetsen

Waarschijnlijk heb jij een vast patroon waarin je precies weet wanneer je wat schoonmaakt in huis. De meeste mensen maken op een bepaalde dag schoon en hebben vaste wasdagen. Denk jij daarbij ook eens aan het reinigen van het toetsenbord, de afstandbediening en je telefoon. Vaak zitten deze apparaten boordevol bacterin, terwijl je je hier niet eens bewust van bent.

Houdbaarheid controleren

Ook zoiets wat er gauw bij in kan sluipen; levensmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is. Hoe vaak loop jij je voorraadkast en koelkast na? Het is goed om dit regelmatig te doen, zodat je zeker weet dat je geen ongewenste schimmels in huis krijgt. En ook de medicijndoos is goed om zo nu en dan te controleren, want als je een keertje goed ziek wordt, is het natuurlijk niet handig als alle medicijnen verlopen zijn.

Vage gezondheidsklachten

Heb je last van vage gezondheidsklachten en komt er eigenlijk niks concreets uit doktersbezoekjes? Dan zou je er eens aan kunnen denken om je huis eens te (laten) analyseren om te zien of er geen sprake is van luchtvervuiling, schimmels of andere factoren die je gezondheid negatief kunnen benvloeden. Bij organisaties zoals strooming.nl, kun je bijvoorbeeld een particulier binnenmilieu onderzoek laten doen.

Dit klinkt je misschien nog niet bekend in de oren, maar houdt eigenlijk in dat professionals je huis zullen onderzoeken op luchtkwaliteit en geuren. Zo onderzoeken ze ook tocht en reinigen ze ventilatiekanalen. Sommige schadelijke factoren in het binnenmilieu kun je namelijk helemaal niet zien. Want weet jij wat zich afspeelt in je waterleiding of luchtventilatie? Denk hierbij trouwens niet alleen aan je huis, maar bijvoorbeeld ook aan een camper of caravan. Zo weet je zeker dat jij en je gezin een frisse en gezonde leefomgeving hebben!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?