Te weinig tijd voor je huishouden?
07 januari 2017 

Te weinig tijd voor je huishouden?

Een uurtje per dag

In boeken, tijdschriften en op internet lezen we de verhalen dat je het huishouden in een uurtje per dag kunt doen. En dat kan ook best wel, als je dat uurtje maar beschikbaar hebt! En dat heeft niet altijd iedereen. Dus wat nu? Er wordt vaak geadviseerd dat je een spreekwoordelijke schop onder je kont nodig hebt, of je moet dan maar iets eerder moet opstaan of toch maar ‘s avonds van de bank komen en je kookwekker zetten. Dat kan zeker een mogelijkheid zijn, we hebben deze tips zelf ook op Slim Huishouden staan. Maar ook dit is niet altijd de oplossing, zeker niet als je al druk (en misschien ook wel gestrest) bent.

Wat kun je dan wel doen?

Het antwoord is simpel: terugkeren naar de basis. En die basis bestaat uit de dagelijkse klusjes en de regelmatig terugkerende taken. Hierbij moet je denken aan je sanitair, stoffen en klamvochtig afnemen, keukenapparatuur checken en stofzuigen en dweilen. Met deze kleine taken voorkom je dat je straks geen grip meer op je huishouden hebt.

Maar hoe zit het met de andere klussen?

Wanneer je ons basisschema volgt en de dagelijkse klusjes doet dan komt toch alles een keer in aanraking met een soplapje. Alleen niet zo frequent als je misschien wel zou willen, maar waar je gewoon op dit moment niet aan toe komt! Het gaat erom dat je een prettig leven hebt en als je huis dan niet zo blinkend schoon is, dat is dat maar zo. Dat komt later dan wel weer of je huurt een huishoudelijke hulp in. Je huis is er namelijk voor jou en niet andersom.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?