Tatoeage trends 2018; heb jij er een?
16 februari 2018 

Tatoeage trends 2018; heb jij er een?

Watercolour

Bij de watercolour techniek is er geen sprake van een zwarte outline. Dit om het vloeibare effect te versterken, het ziet er namelijk uit als een aquareltekening. Er is namelijk sprake van uitlopende kleuren, het is dan ook een stijl waar veel verschillende kleuren en tinten worden gebruikt.

Er is enige kritiek op deze techniek omdat de kans groter is dat de inkt uitloopt en eerder vervaagd. Hoe dit precies uitpakt gedurende de jaren is lastig te zeggen omdat het een vrij nieuwe techniek is waardoor er nog niet te zien is hoe de tattoos zich houden over een periode van tijd.

Daardoor willen ook niet alle artiesten deze tatoeages zetten. Degene die dit wel doen hebben hier veelal hun specialisatie van gemaakt. Dit resulteert in artiesten die internationaal bekend zijn omdat ze zich deze stijl eigen hebben gemaakt en zijn er communities die deze kunstwerkjes verzamelen.

Geometrisch

In de categorie moderne tatoeages hoort ook de geometrische tattoo. Het kan gaan om eenvoudige strakke lijnen, driehoekjes of een combinaties van vormen. We zien dan ook steeds meer vraag naar minimalistische tatoeages, vooral bij vrouwen is dit erg gewild. Sommige artiesten hebben zich hierin gespecialiseerd en kunnen echt hele fijne lijnen neerzetten.

minimalist-line-tattoo

Mandalas

Mandalas zijn symmetrische ronde figuren die door monniken worden gebruikt om de concentratie te versterken. Ideaal voor tijdens het mediteren en ook schitterend als tattoo. Ze doen het dan ook goed op ieder lichaamsdeel zoals bijvoorbeeld de schouder, onderarm of kuit. Over het algemeen wordt bij dit ontwerp enkel gebruik gemaakt van zwarte inkt. Mensen die deze tattoo zetten doen dit natuurlijk omdat ze het een mooi plaatje vinden maar ook omdat het past bij de henna-stijl, de mandala wordt dat ook regelmatig gecombineerd met andere vormen in deze stijl.

De vertrouwde plaatjes

Natuurlijk blijven de oldschool tattoos ook nog altijd populair in het portfolio van de tattooshop. Niet iedereen is immers gecharmeerd van de trends. Er zijn tatoeerders die alle stijlen zetten of die zich juist specialiseren in de tattoos uit een bepaalde tijd of stijl. Kijk hier goed naar voordat je beslist naar welke shop je gaat.

En, heb jij een tatoeage? Zo ja, waar heb jij voor gekozen en op welke plek? Laat het in een reactie hieronder weten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?