Stijlvol & simpel DIY laptop sleeve
18 augustus 2014 

Stijlvol & simpel DIY laptop sleeve

Zo! Dit keer geen blog over gezonde voeding, sporten of dans-projecten. Nee..? Nee. Ik heb nml vakantie! En niet dat ik dan niet sport, dans of gezond eet, maar dan zijn die dingen even gereduceerd tot slechts een klein gedeelte van de dag. Voor de rest ben ik heerlijk aan het bijkomen van het afgelopen jaar.

Vakantie dus

Vakantie, wat doe je dan… Ik vind het altijd wennen als ik van alle hectiek ineens in de zen/vakantie mode terecht komt. Van dansen samen met Spinvis op Oerol, naar optredens in Oostenrijk en Italie ben ik dan “ineens” weer thuis. Home sweet home! Naast eerst alles op orde brengen, wasjes draaien, achterstallig onderhoud in de moestuin wegwerken, op bezoek bij familie en vrienden, samen met vriend-lief leuke dingen doen of juist lekker niksen, is er dan nu tijd voor mijn ‘to do’ zomervakantie lijstje!

Op nummer één staat: ‘maken laptop hoes’.

sleeve 1

Hoes MacBook Air maken

Een dik half jaar geleden heb ik de nieuwe MacBook Air aangeschaft. Ah wat een fijn apparaat! Nu had ik nog een oude zwarte hoes van mijn vorige MacBook, maar eigenlijk is die veel te groot voor dit dunne item. Niet handig. En dus, hup de stad in, opzoek naar een toffe sleeve! Het verbaasde me hoe duur deze dingen zijn! En natuurlijk waren degene die ik het mooist vond ook nog de duurste exemplaren. Hmm.. dat werd hem niet. Thuis achter de computer ging de zoektocht verder.

Op Etsy kwam ik echt hele leuke tegen. Van dikke lappen vilt met een vak aan de voorkant. Leuk ook al die kleuren combinaties! Dat leek me wel iets, maar ze waren nog steeds prijzig. Niet dat ik voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten, maar er zijn grenzen. Zou ik er niet gewoon zelf een kunnen maken? Zo gezegd zo ge…, op mijn ‘to do’ lijst gezet.

Nu is het zover! Het is echt makkelijk dus ik deel hem gelijk even met jullie.

De DIY laptop sleeve! Stijlvol én super simpel om te maken.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote lappen vilt (ik had een dikte van 3mm, kleur: grijs gemêleerd)
  • Kleiner dunner lapje vilt (ik gebruikte 1 mm, blauw vilt van 20 x 30 cm)
  • Schaar
  • Naald en draad. De kleur van mijn draad had dezelfde kleur grijs als de lappen vilt, zodat je de steken niet ziet. Dit vond ik voor de afwerking aan de buitenkant mooier, maar je kunt ook voor een kleurtje gaan.
  • Dunne fineliner en liniaal.
  • Kop thee en fijne muziek

sleeve 3

Aan de slag:

Leg je laptop op de grote lap vilt. Maar een omtrek rond de laptop met een fineliner en lineaal, maar laat een ruimte van 1 cm om de laptop! Anders past hij er straks niet meer in. Knip het vilt in de juiste maat.

Draai het dikke vilt met de eventueel nog zichtbare lijn van de fineliner naar beneden. Naai het dunne lapje vilt erop. Ik gebruikte de ‘running stitch’ oftewel: een steek die onderbroken is.

Naai nu de 2 dikke lappen vilt aan elkaar vast. Hiervoor gebruikte ik de feston steek. That’s all!

En klaar is Karin 🙂

sleeve 5

That’s all

Klaar om mijn laptop mee te nemen naar college in Den Haag. Zin om te beginnen. Maar eerst nog even 2 weekjes vakantie!

ps; wil je meer? Een hoesje voor je mobiel, iPad, een etui? Zo gemaakt met dit concept en je kunt variëren naar smaak. Ik zou zeggen, leef je uit! En ik? Ik ga door naar nr. 2 op mijn ‘to do’ lijst… Blog schrijven voor Vriendinnen Online. Oh.. check! 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?