Snel focaccia-borrelbrood

Bij de bakker of in de supermarkt kan je heerlijke focaccia kopen. Je kan het Italiaanse brood opwarmen en zo opeten, of je kan het beleggen met heerlijke toppings, zoals met olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella!

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredinten:

  • 2 focacciabroden
  • 30 groene olijven
  • 30 zwarte olijven
  • 20 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 mozzarellabollen
  • 2 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • Enkele blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 C.

  1. Leg de focacciabroden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Snijd de olijven en de zongedroogde tomaten fijn en beleg er de focaccia mee.
  3. Snijd de mozzarella fijn en verdeel over de focaccia.
  4. Kruid daarna met flink wat Italiaanse kruiden.
  5. Zet de bakplaat 10 minuten (of tot wanneer de kaas gesmolten is) in het midden van de oven op 200 C.
  6. Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en snijd met een pizzasnijder in kleine stukken.
  7. Garneer met enkele blaadjes basilicum.
  8. Serveer warm met een heerlijk fris glaasje prosecco!

Ben je benieuwd naar nog meer makkelijke en lekkere Italiaanse hapjes? Ga dan naar South & Pepper voor meer food for thought!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen