Slim en bewust je baby uitzet kopen? Lees hier mijn musthaves!
27 augustus 2020 

Slim en bewust je baby uitzet kopen? Lees hier mijn musthaves!

Ben jij in verwachting van een kleintje? Gefeliciteerd! Ik kan me voorstellen dat jij, net als vele andere moeders voor jou, soms door de bomen het bos niet meer ziet in wat je allemaal moet aanschaffen. Daarom mijn lijstje met dingen die ik echt heel fijn vond, mijn 'musthaves'. Hopelijk helpt het je op weg.

Wippertje

Een stoeltje is wat mij betreft wel echt een musthave. Ik heb heel bewust dit model (wipper Baby Bjorn) gekocht, aangezien je hem kan inklappen. Heel fijn in ons huisje dat al steeds voller werd! Aangezien ik van tweehands ben en speuren op marktplaats ook heerlijk vind, heb ik deze ook via marktplaats gekocht. We gebruiken hem nog steeds vaak en ondertussen wipt hij zichzelf lekker heen en weer! Die van ons heeft een mesh hoes, dus ook lekker luchtig in de zomer. Als je een beetje handig bent met de naaimachine kan je voor de winter maanden een hoes maken van bijvoorbeeld teddy stof. Of kopen natuurlijk!

wippertje-voedingskussen

Voedingskussen

Ik dacht eerst een voedingskussen heb ik niet nodig… maar uiteindelijk toch maar aangeschaft aan het einde van mijn zwangerschap. Ook een tweedehandsje van het merk Doomoo. De hoes kan je wassen of nieuw kopen en het kussen zelf kan je ook nog opvullen als hij niet meer zo vol is. Ideaal toch!? Dit kussen gebruikte ik zelf bij het slapen de laatste weken. Bij het voeden van mijn babytje de eerste weken. Daarna deed hij dienst als een soort baby nestje, als je hem dubbel vouwt en er een verschoonkussenhoes of kussensloop omheen doet. Mijn baby lag hier zoo lekker in! En een tijdje geleden toen Mano wilde gaan zitten heb ik hem gebruikt als een soort val en stoot kussen om hem heen. Echt multifunctioneel dus en het geld dubbel en dwars waard.

Co-sleeper

Van onze Bednest co-sleeper heb ik ook zoveel plezier gehad! Het slapen met de mini naast me, maar toch veilig in een eigen bedje vond ik echt heel bijzonder. Ook maakte het het borstvoeden in de nachten een stuk beter te doen. Ondanks dat mijn oude rotan wieg al klaar stond en die ook nog perfect zou functioneren heb ik toch gekozen om de Bednest co-sleeper te gebruiken. En wat een fijn en ook mooi ding, die ook nog eens heel stijlvol staat in je interieur!

co-sleeper

Voetenzak

Voor het lekker warm liggen en slapen kocht ik met wat twijfels een fijne voetenzak (merk Nanami) voor in de maxi-cosi. Ik twijfelde, want is het wel handig, ga ik het gebruiken etc.? Maar jazeker! Mano is geboren eind november, dus dan heb je uiteraard dekentjes in de kinderwagen of maxi-cosi nodig als je weggaat. Maar deze voetenzak past in de maxi-cosi en in de wieg van de kinderwagen en je hoeft niet meer te pielen met instoppen en dekentjes recht leggen. Dus voor winter baby's zeker een aanrader!

Slofjes

Ik had wollen slofjes van het merk Hvid. Echt de eerste maanden non stop aangehad. Super warm, zacht en zowel een mini baby voetje als de grotere baby voetjes passen erin. Echt super veel gebruikt en blijven heel mooi.

baby-slofjes

Jasje

Als jasje had ik een wit wollen jasje van Engel. Ten eerste staat hij natuurlijk enorm cute, maar zit ook nog eens echt heel fijn. Ik had een maatje 62/68 besteld. Dus als pasgeborene was die lekker losjes. Maar hij past hem nu (bij 8 maanden) nog steeds. Is dus zowel in de winter, maar ook in het voor- en najaar echt perfect. Ik had alleen dit jasje, dus ook heel veel gedragen en nog steeds heel mooi. Dit was denk ik mijn beste baby kleding aankoop tot nu toe.

Heb jij nou hele andere baby musthaves die je graag wilt delen? Laat dan hieronder een berichtje achter.


Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?