Lize Mast
11/17/2018
0 min
0

Sinterklaas truffels

11/17/2018
0 min
0

Heerlijke maanden zijn dit toch, letterlijk en figuurlijk! De dagen worden korter, buiten wordt het kouder, maar binnen gezelliger. En, bij dit seizoen horen allerlei lekkere dingen, zoals pepernoten of beter nog, chocolade pepernoten.

Met slechts een paar ingrediënten zet je nu zelf deze lekkere Sinterklaas truffels op tafel! Laat dat heerlijk avondje nu maar komen.

Ingrediënten

200 gram pure chocoladedruppels of een pure chocoladereep in blokjes

100 ml slagroom

1 el speculaaskruiden

handjevol pepernoten

Bereidingswijze

  1. Zet de pan op een laag vuur en doe de slagroom, speculaaskruiden en de stukjes chocolade in de pan totdat de chocolade begint te smelten. Roer goed door met een houten spatel totdat je een egaal mengsel hebt.
  2. Haal van het vuur en giet het in een grote kom. Laat even afkoelen en zet vervolgens een uur in de koelkast.
  3. Intussen verkruimel je de pepernoten door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan (of in de keukenmachine).
  4. Haal het chocolademengsel uit de koelkast en rol er met je handen zo’n 16 balletjes van. Lukt het niet? Zet het mengsel dan even terug in de koelkast.
  5. Rol vervolgens de chocoladeballetjes door het kruidnotenmengsel en laat ze nog een uur opstijven in de koelkast.


Reacties
Categorieën