Sinterklaas met volwassenen: Leuke ideeën!
28 november 2020 

Sinterklaas met volwassenen: Leuke ideeën!

Dobbelspel

De meeste van ons kennen het dobbelspel wel. Om dit te kunnen doen neemt iedereen een aantal cadeautjes mee voor een afgesproken bedrag. Met een dobbelsteen ga je vervolgens om de beurt gooien om een cadeautje te bemachtigen. Handige regels voor het Sinterklaas dobbelspel vind je hier.

Speed-sinterklaas

Heb je wel eens gedacht aan speed-Sinterklazen? Dat houdt in dat je allemaal bijvoorbeeld aan het eind van de ochtend bij elkaar komt en tijdens de koffie een lijstje maakt met een aantal cadeauwensen. Dan ga je lootjes trekken en als een wiedeweerga de stad in. Je heb bijvoorbeeld tussen 13u en 16u de tijd om cadeautjes te kopen voor degene die jij op je lootje hebt staan. Grappig dat je elkaar in de stad tegen kunt komen en een beetje stiekem moet doet. Dat draagt wel bij aan een stukje Sinterklaas spanning.

Bij thuiskomst heb je tussen 16u en 18u om een kort bijpassend gedichtje te maken tijdens een borreltje. Vervolgens gaan jullie lekker wat eten met elkaar en ’s avonds kun je de gedichten en cadeautjes gaan openmaken.

In groepjes Sinterklaas lekkernijen maken

Houden jullie wel van wat creativiteit in de keuken? Dan is het misschien wel leuk om een duo’s of groepjes sinterklaas lekkernijen te gaan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een banketstaaf maken, pepernoten bakken, borstplaat maken of een eigen chocoladeletter maken en versieren!

Suprises en/of gedichten

Natuurlijk kun je ook ouderwets vooraf lootjes trekken en afspreken dat je voor elkaar een surprise en/of gedicht maakt. Dit is natuurlijk de bekende manier, maar daarom niet minder leuk!

Grappige spelletjes

Deze spelletjes zijn populair in het buitenland, maar wij vinden het heerlijk. We zouden dit graag een keer proberen. In dit filmpje zie je vele spelletjes voorbij komen, kies er een aantal uit die jou ook leuk lijkt. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat de winnaar van elk spelletje een cadeautje mag openmaken.

Avond aankleden

Als je lekker met volwassenen een ‘heerlijk avondje’ gaat vieren, dan is het natuurlijk wel zo leuk om deze aan te kleden met lekkere drankjes en hapjes. Maak hier wat gezelligs van, dan is de avond gelijk aangekleed. Ook leuk is om met elkaar lekker te gaan dineren, dan is een gedeelte van de avond alvast adult-proof ingevuld.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?