Simpele voedingstips om meer vet te verbranden
17 januari 2018 

Simpele voedingstips om meer vet te verbranden

1. Kies de juiste koolhydraten

Als je koolhydraten eet, zorg dan dat je de juiste kiest. Kies voor langzaam verteerbare koolhydraten zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst en haver. Deze granen houden je bloedsuikerspiegel laag en voorkomen insulinepieken die de vetverbranding in de weg staan en de vetopslag kunnen stimuleren.

2. Eet meer eiwitten

Een eiwitrijk dieet stimuleert de spiergroei en verbetert het vetverlies. Eiwitten stimuleren een hormoon dat het honger gevoel omlaag brengt. Als je veel eiwitten eet zul je dus minder honger hebben én meer vet verbranden!

3. Vetten zijn essentieel!

Gezonde vetten –met name omega 3- zijn van essentieel belang voor ons lichaam. Je moet vetten eten, ook als je vet wilt verbranden. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar vetten zorgen echt niet voor vettoename zoals veel mensen nog steeds denken. In tegendeel! Ze stimuleren juist vetverlies! Zorg dat ongeveer 30% van je voedselinname (aan calorieën) vet is. Eet bijvoorbeeld vette vis, olijfolie, pinda’s/pindakaas en walnoten.

4. Water, water en nog meer water

Dat water belangrijk is weten we natuurlijk allemaal. Maar dat water kan zorgen dat je meer vet verbrandt, is misschien nieuw voor je. Onderzoekers hebben aangetoond dat het drinken van 2 glazen koud water de stofwisseling tot wel 30% kan verbeteren. Nog een reden om meer water te drinken dus!

5. Breng meer pit in je voeding

Hete pepers bevatten een stof die de calorieverbranding bevordert. De effecten hiervan zijn met name effectief als de stof wordt gecombineerd met cafeïne. Voeg dus wat meer pit toe aan je voeding met rode pepers of hete pepersaus en drink een lekker kopje koffie om extra calorieën en vet te verbranden . Alleen het drinken van koffie bevordert trouwens ook de vetverbranding!

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?