Shoarma is een typisch Turks gerecht van geroosterd vlees en is in Nederland met name bekend uit de fastfood sector. Maar je kunt hier ook een heerlijk geurende salade mee maken, die ook nog eens gezond is.
(Lunchgerecht voor 2 vriendinnen)
Ingredinten Shoarma Salade:
- 1/2 komkommer
- 1 (rode) ui
- 100 gram gesneden ijsbergsla
- 10 kerstomaatjes
- 6 radijsjes
- 250 gram shoarma, peper olie
- 1-2 eetlepels (verse) knoflooksaus
- verse koriander
Ingredinten knoflooksaus:
- 4 eetlepels mayonaise,
- 3 eetlepels (soya) yoghurt,
- 1 eetlepel citroensap,
- 2 grote knoflooktenen,uitgeperst,
- zout, peper,
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook,
- 1 eetlepel fijngehakte koriander,
- schoongemaakte (jam)pot
Bereidingstijd: 15 minuten.
Bereidingswijze:
- Was en schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes hiervan. Pel de ui, snijd doormidden, en snijd hier flinterdunne plakjes van. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Verwijder de uiteindes van de radijs en snijd in dunne plakken. Hussel alle groente in een kom door elkaar.
- Verhit ondertussen een scheut peper olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma gaar (volgens de verpakking).
- Maak vervolgens de knoflooksaus: Meng alle ingredinten, roer goed door en bewaar in de koelkast in een afgesloten pot (ca. 2 weken houdbaar).
- Voeg de warme shoarma toe aan de salade, samen met de knoflooksaus en een handje koriander blaadjes en meng nogmaals goed door elkaar. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip! Maak er eventueel nog wat pita broodjes met kaas bij.