Ruzie? Stop ermee!

De ruzies gaan immers allang niet meer om wie er goed of fout zit maar het gaat alleen nog maar om gelijk halen. Je kan gillen, stampvoeten of elkaar dagen niet meer aankijken. Het lost uiteindelijk niks op. Het punt is, je moet elkaar leren te begrijpen. Met veel ruzies gaan jullie het namelijk nooit redden samen. Dus probeer onderstaande tips eens uit als je veel ruzie hebt in je relatie. Ze lijken heel simpel en hoogstwaarschijnlijk heb je ze al heel vaak gehoord maar waarom heb je dan toch nog regelmatig ruzie? Misschien toch iets meer je best doen?

  1. Probeer je eens te verplaatsen in de ander. Vaak is het juist het onbegrip wat bij de ander de irritaties opwekt.

  2. Als je een reactie wilt geven, probeer dan te letten op wat je zegt. Niet direct uit je vel springen maar eerst eens rustig over iets nadenken.

  3. Focus jezelf op een oplossing die voor iedereen werk. Want het is vaak het lang kibbelen over het probleem dat de ruzie erger maakt. Als je sneller naar een oplossing zoekt is het probleem ook sneller opgelost.

  4. Soms is het beter om alles even een kwartiertje te laten voor wat het is. Jullie zijn beiden oververhit en kunnen niet meer realistisch nadenken.

  5. Als je steeds over dezelfde onderwerpen ruzie maakt dan moet je misschien eens over jullie problemen praten met een relatietherapeut erbij. Die zet jullie problemen in een objectiever daglicht zodat jullie beide leren om anders naar die problemen te kijken.

  6. Je wilt toch bij hem blijven en hij bij jou? Nou besef dat dan eens meer tijdens een weer beginnende ruzie. Je doet elkaar anders steeds onnodig veel pijn.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?