hummus-basilicum
Redactie
02/26/2020
1 min
0

Recept: Zongedroogde tomaten hummus met basilicum

02/26/2020
1 min
0

Toe aan een nieuw recept? Altijd hummus willen maken? Ontdek de zongedroogde tomaten hummus met basilicum.

Benodigdheden:

  • 350 g kikkererwten
  • 3 el vers gehakte basilicum (ongeveer 6 blaadjes)
  • 3 el zongedroogde tomaten (ongeveer 6-8 stuks)
  • 3 el citroensap
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2- 4 el water
  • 4 el olijfolie + 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie
  • 30 gram pijnboompitten (optioneel)
  • zout
  • peper

Aan de slag:

1. Spoel de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken. Ik vind het fijn om de kikkererwten te wassen zodat ze hun laagje verliezen. Eventueel kun je ook nog de huid eraf pellen, en ja, dat is wel heel wat werk, maar je krijgt er een nog smeuïgere hummus voor terug (zelf heb ik hier net niet het geduld voor).

2. Gebruik om de hummus te pureren een blender, staafmixer, keukenmachine of, zoals ik, een hakmolen. Gooi alle ingrediënten in een kom, met uitzondering van de pijnboompitten, peterselie en de extra 2 lepels olijfolie.

3. Pureer alle ingrediënten totdat de kikkererwten helemaal fijn zijn. Giet nu per lepel wat water in de kom, totdat je de gewenste dikte hebt. Hummus hoort wel dik en papperig met wat structuur te zijn. Ik gebruikte uiteindelijk 4 eetlepels water.

4. Breng op smaak met zout en peper. Proef even of het naar je zin is; wellicht wil je nog wat extra citroen toevoegen of als het te zuur is juist nog wat meer van alle andere ingrediënten. Schep het mengsel in een kom.

5. Bak de pijnboompitten kort in een pan totdat ze goudbruin zijn. Giet wat olijfolie over de hummus heen en garneer het geheel met pijnboompitten, basilicum en peterselie. Eventueel zou je nog wat knoflook eroverheen kunnen versnipperen voor een nog intensere smaak.

Je kunt de hummus gelijk opeten of ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking. Het kan wellicht wat droger worden, maar meng er dan wat olie of water doorheen en het is zo weer smooth!

Eet smakelijk! xx Shifra


 

Reacties
Categorieën