Recept | Rice paper rolls met pindasaus
18 september 2015 

Recept | Rice paper rolls met pindasaus

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Voor de paper rice rollen:
Een pak paper rice vellen, te krijgen bij grote AH filialen maar ook bij de Toko.
1 Paprika
1 Avocado
1 Mango
Halve komkommer
1 Kipfilet

Voor de pindasaus:
2,5 Eetlepels pindakaas
100 Ml melk of water
1 Knoflookteentje
Paar eetlepels Ketjap Manis, naar smaak toevoegen
Zout
Olijfolie

Bereiding

1. Laten we beginnen met de kip. Snijd deze in kleine blokjes en bak ze vervolgens in een pannetje.

2. Terwijl je de kip laat bakken, begin je met het snijden van de groenten. Maar langwerpige strookjes zodat ze makkelijk in de rol passen.

3. Doe de kip in een bakje en begin aan de pindasaus. Snijd de knoflook klein en voeg toe aan een steelpannetje. Fruit deze aan met wat olijfolie en voeg de pindakaas en melk/water toe. Breng dit al roerend aan de kook. Wanneer de saus te dik is, doe je er nog wat water bij. Tot slot maak je de saus op smaak met zout en de ketjap manis.

4. Om de rolls te kunnen gebruiken, moet je ze eerst een voor een in een diep bord met warm water leggen. Wanneer ze helemaal zacht zijn geworden, haal je het blad er voorzichtig uit. Dan kan je ze gaan vullen en dit gaat hetzelfde als bij een sushirol. Leg de groentes zo ver mogelijk naar de rand in een rechte lijn, zodat je de rol er goed om heen kan draaien. Snijd ze tot slot door midden zodat ze wat beter te eten zijn.

Lekker voor tijdens de lunch, maar voldoet ook prima als avondeten. Kende jij deze rice paper rolls al? Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?