Dit keer een variant met Griekse yoghurt, muesli en walnoten. Voor extra smeuig bananenbrood gebruik je volle Griekse yoghurt. Zelfs dan is het nog een erg verantwoord tussendoortje, omdat aan dit recept geen boter wordt toegevoegd.
Ingredinten:
- 2 grote (over) rijpe bananen
- 150 gram volkoren tarwemeel
- 125 gram griekse yoghurt
- 50 gram muesli
- 40 gram rozijnen
- 30 gram walnoten
- 2 el honing
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
Bereiding
Hou een klein deel van de walnoten en muesli apart ter decoratie van je bananenbrood. Maak de bananen schoon en doe ze in een beslagkom. Pureer de bananen met een vork of pureestamper en roer er de Griekse yoghurt en honing doorheen. Voeg het meel, muesli, rozijnen, verkruimelde walnoten, bakpoeder kaneel en koekkruiden toe en roer tot een mooi beslag met een houtenlepel. Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak je bananenbrood 25-30 minuten in een op 180C voorverwarmde oven. Controleer met een satprikker of je bananenbrood gaar is. Indien de bovenkant eerder donker wordt dan dat het bananenbrood gaar is dek het af met een stukje aluminiumfolie.
Tip: Extra lekker is het om een dun laagje pindakaas op je bananenbrood te smeren. Eet smakelijk!