Recept: Bacon-Banana-Blueberry Pancakes
29 november 2018 

Recept: Bacon-Banana-Blueberry Pancakes

Voor dit recept voegde ik 3 favoriete ontbijtproducten toe: plakjes ontbijtspek, stukjes banaan en blauwe bessen. En als jullie de ochtend ook beginnen met een toren van deze Bacon-Banana-Blueberry pancakes, dan kan de dag niet meer stuk! Let op! Je zult misschien wel een extra rondje moeten hardlopen, maar dan kun je wel lekker genieten van deze toren met pancakes. Bij deze beloof ik dat het volgende recept wl bikini-proof zal zijn.

Ingredinten (voor 2 vriendinnen)

 • 8 plakjes bacon of ontbijtspek,
 • 6 (kant-en-klare) pancakes,
 • handje blauwe bessen,
 • 1 grote banaan, in (dikke) plakken,
 • Stroop of pancake syrup of honing,
 • een paar fijngehakte walnoten.

Extra:

 • Koekenpan,
 • Broodrooster (of magnetron).

Bereidingstijd: 10 minuten.

Bereidingswijze:

 1. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon aan twee kanten krokant. Laat hierna op een keukenpapiertje uitlekken.
 2. Verwarm de pancakes in de broodrooster, koekenpan of magnetron.
 3. Giet of smeer een beetje stroop op 1 pancake en druk hier de blauwe bessen in. Leg hier 2 plakjes uitgebakken bacon bovenop en druppel hier (eventueel) weer wat stroop op.
 4. Dek af met een nieuwe pancake. Giet of smeer deze ook weer in met een beetje stroop en druk hier de plakjes banaan in. Leg hier ook weer 2 plakjes uitgebakken bacon bovenop en druppel hier ook (eventueel) weer wat stroop op. (De stroop houd de boel een beetje bij elkaar, en zorgt ervoor dat je torentje niet zo snel omvalt.
 5. Dek af met de laatste pancake en leg hier nog wat laatste blauwe bessen en fijngehakte walnoten bovenop.
 6. Maak voor je vriendin uiteraard net zo een torentje van pancakes en overgiet het geheel naar wens met stroop.

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?