Recensie daglichtlamp van Philips: Werkt het?
12 februari 2017 

Recensie daglichtlamp van Philips: Werkt het?

Een paar weken geleden schreven wij over een najaarsdip en gaven daarbij tips die je zouden kunnen helpen. En van die tips was het aanschaffen van een daglichtlamp, omdat we hier goede verhalen over gehoord hebben. Maar hoe werkt zon lamp nou eigenlijk precies en is het cht een aanwinst op je energielevel? De hoogste tijd om het uit te testen!

Last van een winterdip?

De welbekende winterdip, erg vervelend als je daar last van hebt. Het voelt dan alsof je elk jaar opnieuw in een soort (lichte) depressie terecht komt. Zelf heb ik daar niet op die manier last van, maar voel wel duidelijk dat mijn energie afneemt zodra de dagen korter en kouder worden. Je krijgt minder zonlicht en doordat ik minder vaak en minder lang buiten ben, mis ik ook de frisse buitenlucht. Toch vind ik het belangrijk om in de winter net zo productief te blijven als zomers. Het aanvullen van daglicht zou daar wellicht een goede bijdrage aan kunnen leveren. Zou een daglichtlamp daarbij daadwerkelijk helpen?

Hoe werkt zo’n daglichtlamp eigenlijk?

Bij het uitpakken van de lamp zag ik meteen dat de lamp een strak design heeft en als een mooie gadget in huis of op kantoor kan staan. Fijn, want ik ben gek om mooie ontwerpen en fijne spullen. Je kunt hem neerzetten waar je wilt en omdat ik veel achter de computer werk, heb ik hem op het bureau gezet. Het is de bedoeling dat je hem dagelijks minimaal 20 tot maximaal 2 uur aanzet, terwijl jij gewoon de dingen doet waar je mee bezig bent. Je kunt dus werken, televisie kijken of gewoon een tijdschrift lezen zodra de lamp aanstaat. Je kunt er in kijken (het is wel een beetje fel), maar dat hoeft zeker niet. Zolang deze maar ongeveer 40 cm van je vandaan en op je gericht staat.

Ochtend of avondmens?
Ben je een ochtendmens, dan doe je de lamp aan het einde van de dag of s avonds aan en als je een avondmens bent, dan doe je deze juist aan het begin van de dag aan. Je doet het elke dag en na ongeveer 4 weken zou je het effect moeten beginnen te merken.

Mijn ervaring

Na het lezen van positieve verhalen, begon ik toch wat verwachtingsvol aan het experiment. Elke dag aan het eind van de ochtend zet ik de lamp ongeveer een uurtje aan, omdat ik van nature een avondmens ben. Mijn eerste gevoel is dat ik het wel prettig vind om zoveel licht rondom mijn werkplek te hebben. Ik krijg direct het gevoel dat het buiten mooi weer is, ondanks dat het juist een donkere dag was. Psychisch heeft dat een fijne uitwerking, ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan wat licht met je gemoedstoestand doet.

Na 5 weken testen
Inmiddels heb ik de lamp 5 weken lang, 6 dagen per week aangehad. Ik vind het super fijn en heb het gevoel dat ik er daadwerkelijk meer energie van krijg. Het is natuurlijk lastig om dat zo te benoemen omdat het zo geleidelijk gaat, maar gevoelsmatig heeft het echt een positieve uitwerking en kom ik fitter mijn dag door. Ik merk dat ik hem tegenwoordig heel snel na het opstarten van mijn dag aanzet, omdat ik het heel prettig vind om meer ‘daglicht’ te ervaren.

Hoewel de lamp niet goedkoop is ( 219,99), is het de moeite waard om te proberen als je last hebt van energietekort of een (lichte) depressie tijdens de winterse periode. Je kunt er tenslotte jaren mee doen en investeren in je gezondheid is de moeite waard vind ik. Wil je er meer over weten? Kijk dan op de site van Philips.

Heb jij ervaring met de daglichtlamp of de wake-up light? Hoe heb jij het ervaren?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?