Prille liefde

Het is rustig. Te rustig en ongewoon voor mijn gekrenkte gemoedstoestand als het gaat om een nieuwe man in mijn leven. Op dat vlak was het er vroeger anders mee gesteld. Het was een onophoudelijk gevecht zonder een uiteindelijke winnaar. Maar dit is een ander soort liefde. Deze liefde is uitbundig en schaamteloos. Het soort liefde dat mij aan het leven verankert, het soort liefde, dat is opgebouwd uit toewijding maar ook uit egosme. Hedendaags is mijn hart in staat om een ongebonden lief te hebben terwijl mijn verstand eindelijk zich te goed doet aan een wel verdiend verlof. Echter Zijn onschuldige blauwe ogen hebben rationele angsten en twijfels gezaaid in mijn hartkamers.

Ben ik goed genoeg voor hem?

Moet ik nog meer mijn best doen dan voorheen?

Voelt hij mijn liefde?

Wat als?

Vragen waar mijn verstand doof voor is geworden. Vragen die ik al ontelbare keren heb herhaald als een soort mantra. Echter deze keer is mijn hart die alle antwoorden terug schrijft. Ze klopt voor hem, ze lacht en huilt voor hem, ze smelt en houdt onvoorwaardelijk van deze prille liefde vereeuwigd in elke teug van mijn ademhaling. Zijn boek is nog onbeschreven zoals een jong blad in de vroege lente die voor het eerst het zonicht ontmoet. En toch kan ik elke frons lezen, iedere lach of verdriet vertalen. Hij is niet echt een prater, meer een stille, tevreden genieter. Zo nu en dan voert hij mij toch mee in zijn bescheiden wereldje. Een kersvormige speelse mond pocht geluidjes te produceren. Onsamenhangende klanken, ongecontroleerde armpjes en gebalde vuisten beschrijven kleurrijke verhalen. Ik begrijp deze dierbare metgezel, ik ken hem terwijl een ieder ander hem slechts herkent. Tussen ons staat er een diep ravijn van gelijkenissen. Niemand kan zijn ziel bezitten. Niemand krijgt ooit weer toegang tot zijn diepste wezen om hem als levenslucht in te ademen. Niemand anders behalve zijn moeder. Ik ken hem maar kort en toch biedt hij mij troost in droefheid, stilte in beroering, rust in onrust, hoop in wanhoop. Hij is zuivere liefde. Mijn Zoon!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?