Perfectionistisch? Gun jezelf het leerproces!
10 september 2019 

Perfectionistisch? Gun jezelf het leerproces!

Etentje

Neem bijvoorbeeld een diner voor vrienden dat jij wilt organiseren. Maar dan komt het; het moet wel minimaal 3 gangen zijn. Oke laat maar, teveel werk. Terwijl de essentie van die avond is om gezellig met elkaar te zijn. En dat is wat jij jezelf en je vrienden dan ontneemt.

Voor jezelf beginnen

Je wilt voor jezelf beginnen en yogalessen gaan geven. Maar dan moet je eerst de perfecte studio hebben en opleidingen gevolgd hebben. Yogamatten, blokken, kussens en dekentjes in huis hebben. Maar de essentie hiervan is, dat je wilt dat mensen lekkerder in hun lijf komen te zitten en zich daar bewust van worden. Dat je ze de ruimte geeft om tijd voor zichzelf te hebben. En dat ontneem je de ander door het niet te doen.

Alle benodigde kennis hebben

Of je wilt graag een training geven, maar dan moet je eerst perfect kunnen spreken voor een groep mensen. Nee, je leert het door te gaan doen. En denk je eens in wat jij de mensen kunt meegeven met de kennis die jij in huis hebt. Zonde als je dit niet doet.

Angst

Onder perfectie zit angst. Het is een illusie. Iets wat we zelf gecreerd hebben. Perfectie waarin alles in 1 keer goed moet zijn, bestaat niet.

Het leven is een proces van vallen en opstaan. Dat is hoe je de dingen leert. Start before youre ready. Gun jezelf en daarmee de ander het leerproces, waarin je mag ontdekken en experimenteren. Als jij dit doet, dan sta je het de ander ook toe om te mogen ontdekken en fouten te maken.

Het gaat niet op jou

Negen van de tien keer gaat het niet om jou. Zet je perfectie in de kast. Wat is de essentie van wat jij wil gaan doen en wil meegeven aan de ander? Met antwoord op die vraag is het makkelijker om te gaan doen. Het gaat dan namelijk om de ander en niet om jou. Voor anderen doen we eerder dingen dan voor onszelf.

Leg de lat eens wat lager

Dus zet een pan soep met brood op tafel, nodig je vrienden uit en heb een gezellige avond. Schuif je meubels aan de kant, vraag of iedereen zijn eigen yogamat meeneemt en maak er een fijne les van.

Ga staan voor die groep, zeg tegen jezelf Ik ben een goede trainer en ik mag de mensen waardevolle kennis meegeven. Al is het maar 1 ding wat ze eruit meenemen, dan is mijn training succesvol.

Begin, ga doen en kies voor je eigen geluk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?