Waarom een overkapping de ideale toevoeging aan je tuin is
03 augustus 2021 

Waarom een overkapping de ideale toevoeging aan je tuin is

Een overkapping in je tuin overbodige luxe? Echt niet! Wat ons betreft is het een echte toevoeging aan je tuin en misschien zelfs wel een must. Waarom we niet meer zonder zouden willen? We zetten de voordelen op een rij!

1. Je kunt het hele jaar door buiten zitten (ook met regen!)

Barbecues en tuinfeestjes kunnen nooit meer in het water vallen. Althans, niet wat betreft het weer. Want met een tuinoverkapping kun je simpelweg altijd buiten zitten, weer of geen weer! Sterker nog, in de regen is het juist extra knus om onder je overkapping te zitten, lekker onder een dekentje met een kop thee. Ben je een koukleum? Schaf dan ook een terrasverwarmer of een buitenhaard aan zodat je er écht lekker warm bij zit!

2. Verkoeling en schaduw

Maar ook tijdens warmere dagen is een tuinoverkapping de ideale plek om te vertoeven. Wanneer je de overkapping op de juiste plek zet kun je namelijk heerlijk in de schaduw of half in de zon zitten. De perfecte plek om lekker van de zon te genieten, zonder dat je wegsmelt of je huid verbrandt!

3. Uit de wind

Daarnaast zorgt een overkapping er ook voor dat je lekker uit de wind kunt zitten. Ideaal voor tijdens die heerlijke vroege voorjaarszon, die stiekem toch best wel fris kan zijn als er wind staat. De overkapping zorgt ervoor dat je perfect van de zon kunt genieten en tegelijkertijd uit de wind kunt zitten. Houd bij het kiezen van de plek voor de overkapping wel even rekening met de zonstand én de meest voorkomende windrichtingen. Het zou zonde zijn als je meestal de wind van voren krijgt!

4. Het staat stijlvol

Tot slot niet geheel onbelangrijk: een overkapping in je tuin is niet alleen heel knus, het staat ook nog eens ontzettend stijlvol. Het voelt, met de juiste inrichting, styling en tuinmeubelen, écht als een tweede woonkamer. Maar dan heerlijk in de buitenlucht!

Op zoek naar een mooie tuinset voor in je (toekomstige) overkapping of wellicht voor op je terras? Kijk dan ook eens voor tuinmeubelen bij Dutchgarden voor een gevarieerd aanbod aan meubels in verschillende stijlen en van allerlei soorten materialen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?