Britta: Ik was op zoek naar vriendinnen met wie ik wekelijks kan afspreken
10 februari 2023 

Britta: Ik was op zoek naar vriendinnen met wie ik wekelijks kan afspreken

Ze is 2 jaar geleden verhuisd van Utrecht naar Den Bosch en wilde leuke vriendinnen vinden waarmee ze wekelijks kan afspreken. Met die gedachten kwam Britta (26) naar onze website toe. Wij spraken Britta over haar visie op vriendschap en hoe ze de zoektocht op de site ervaren heeft.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik woon dus in Den Bosch, werk bij Thuisbezorgd, heb een vriend en een hond. Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker te gaan wandelen met de hond. Daarnaast vind ik creatief bezig zijn leuk; ik houd van kunst en cultureel.

Wat vind jij belangrijk in een goede vriendschap?

Dat je elkaar volledig kan vertrouwen, eerlijk kan zijn tegen elkaar en dat je het leuk vindt om wekelijks af te kunnen spreken. Echte goede vrienden zijn voor altijd, zo sta ik er wel in. Natuurlijk kunnen vriendschappen in de loop van der tijd veranderen, zo ook de frequentie waarmee je elkaar kunt zien. Maar als je elkaar dan weer ziet, dat het als vanouds voelt. Zelf heb ik ook vriendinnen die ik sporadisch zie, maar het maakt hen niet minder goede vriendinnen. Daarnaast merk ik wel dat ik graag meer vriendschappen zou willen waarbij we elkaar wekelijks zien en spreken.

Heb je je in het verleden wel eens eenzaam gevoeld?

Eenzaam vind ik meteen zo'n zwaar woord. Maar ja, ik ben wel eens alleen geweest waarbij ik graag met iemand had willen zijn. Ik heb een super lief vriendje, waar ik helemaal mezelf bij kan zijn en alles mee kan delen. Maar ik heb wel momenten gehad waarbij ik graag een vriendin wilde hebben om samen 'meiden' dingen mee te kunnen doen.

Zoals ik net al zei heb ik wel goede vriendinnen, maar bij hen moeten we een afspraak een maand tot 2 maanden van tevoren inplannen. Daardoor zie ik hen maar eens in de zoveel tijd. Gelukkig heb ik ondertussen wel meer vrienden gemaakt, maar ik voel me alsnog weleens alleen. Daar wil ik graag verandering in brengen.

Helemaal begrijpelijk, kun je aangeven hoe dat ‘alleen zijn’ voor jou voelt?

Dat zijn momenten dat ik me afleid met andere dingen. Ik stort me dan lekker in serie kijken en andere dingen waar ik mezelf mee kan vermaken.  Maar soms verveelt dat wel en dan voel je je wel shit. Een connectie die je graag wilt en ook zoekt, maar nog ontbreekt. En toen zag ik VriendinnenOnline voorbijkomen op Instagram. Ik besloot me aan te melden in de hoop gelijkgestemden te vinden. Een vriendin om wekelijks mee af te spreken, voor vermaak en uiteindelijk een diepe connectie.

Wat goed dat je ons tegengekomen bent. Hoe ben je op de site te werkt gegaan?

In het begin heb ik de kat uit de boom gekeken, geobserveerd hoe de site in elkaar steekt en wat anderen plaatsen op de site. Vervolgens mijn profiel gemaakt en een post geplaatst met exact de dingen waar ik naar op zoek was. Opzich vond ik het best spannend om me aan te melden én dat bericht te plaatsen, bang dat het 'desperate' zou overkomen. Maar de geruststelling was ook wel dat iedereen op die site in hetzelfde schuitje zat.

En hoe zijn de contacten toen verlopen op de site?

Ik heb uiteindelijk met drie meiden op de website contact gehad en daarvan heb ik met eentje daadwerkelijk afgesproken. Dat was na twee weken ongeveer.

We zijn toen gaan wandelen in de omgeving, dat was heel leuk. Ik had er ook wel vertrouwen in, als het zou tegenvallen dan maak je een wat kortere wandeling en als het klikte een langere wandeling. Het contact verliep prima, inmiddels is deze vriendschap helaas niet meer verder uitgegroeid. Dus nu kijk ik nog even verder.

Als je vriendinnen zoekt zou ik aanraden om niet een te grote druk erop te leggen. Laat het contact lekker groeien. Het is bijvoorbeeld ook een idee om je bij een vereniging in jouw interessegebied aan de sluiten, met degene die je daar ontmoet heb je in ieder geval al iets gemeen.

Wil jij ook nieuwe vriendinnen leren kennen? Op ons platform zitten duizenden vrouwen die ook op zoek zijn naar gezellige contacten en leuke uitjes om met andere vrouwen te ondernemen. Sluit je gerust aan! Lees hier hoe VriendinnenOnline werkt!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?